Фламенко, французьке вино і буковинський маківник

Фламенко, французьке вино і буковинський маківник

Ірину Вишеславську–Макарову важко назвати українським живописцем, адже більшу час­тину часу проводить у Європі. Її картини зберігаються у 29 музеях світу, хоча художниця народилася у Києві, закінчила Київський художній інститут і «на 40 відсотків» мешкає в Україні. До 24 лютого у Національному художньому музеї України проходить її виставка «Мандри у просторі часу».

Надмірна гнучкість моралі

Надмірна гнучкість моралі

Ви знаєте, чим займаються сучасні українські філософи? Я теж не знаю. Спеціальність така ніби є, дипломи видають, інститути і кафедри функціонують, а якогось більш–менш помітного масиву сучасної філософії — катма. Чи то мислення перетворилося на найменш потрібний суспільству продукт, чи то культурні та політичні процеси у нас настільки аномальні, що фаховому філософу доводиться лише безпорадно плямкати ротом.

Любиш Пугачову — готуйся до витрат

Любиш Пугачову — готуйся до витрат

Проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні», в якому йдеться, зокрема, про збільшення гастрольної ставки для іноземних артистів, на розгляд Верховної Ради був поданий 14 січня. І майже відразу ця пропозиція здетонувала емоційну дискусію, найактивнішими учасниками якої стали, звісно ж, організатори концертів іноземних артистів. Зібравши журналістів на спеціальну прес–конференцію, керівники компанії «Єврошоу» Сергій Галузін, театру «Академія» Дмитро Деркач, компанії «Інтер–Класік» Іван Худяков та інші «практики» гастрольної діяльності в Україні пояснили, до чого може призвести це нерозумне, на їхню думку, рішення.

Всі статті рубрики