Стоун — літописець президентів

Стоун — літописець президентів

Американський кінорежисер Олівер Стоун, постановник гучних фільмів «Уолл­Стріт» та «Взвод» зніме художній фільм про діючого президента США Джорджа Буша, повідомив цього тижня в інтерв’ю журналу Vanity Fair сам режисер. Для Стоуна «президентська тема» не є новою, бо він уже зняв художні фільми про двох американських президентів: Джона Кеннеді та Річарда Ніксона. В його доробку є також кілька документальних фільмів про світових лідерів, зокрема кубинського президента Фіделя Кастро, з яким Стоун під час зйомок вів довгі дискусії.

Від сердець до сердець

Від сердець до сердець

Афіни, які свого часу були колискою могутньої стародавньої культури, потерпають від того, що сучасні столичні греки культуру ігнорують. Про це свідчить низька статистика відвідувань столичних музеїв та галерей.

Солома від Глазового

Солома від Глазового

Афоризм про те, що без минулого не буде майбутнього, всі ми, як правило, розуміємо на рівні дат, подій, детальних історичних хронік. Прямуючи сьогоденням, хиткою кладкою між тим, що було, і тим, що буде, проводимо кволенькі паралелі і з подивом та апатією відзначаємо, що таки дійсно, коли б знати, де стелити солому (хоча це ж стільки її в масштабах країни потрібно!) , то регулярні падіння були б, принаймні, не такі травматичні. Дієвості цьому афоризмові, як на мене, додало б розуміння, що історію творять особистості. А тому слухати треба, насамперед, їх, причетних до епохи, а вже потім — високорозумних істориків, за скрупульозністю яких годі шукати навіть проблиску тогочасних емоцій.

Міражі наук-попу

Міражі наук-попу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минулого тижня понад сто експертів ІХ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року» оцінювали річний репертуар видань 2007-го. Визначені короткі списки претендентів на лавреатство в усіх семи номінаціях. Пропонуємо вашій увазі Short list номінації «Обрії», де представлено науково-популярну, спеціальну та довідкову літературу. Переможців буде названо наприкінці наступного місяця

Всенародний Володя

Всенародний Володя

Серед фотографій Во­лодимира Ви­соцького одна з найпопулярніших дитячих — де він обнімає собаку. Це він знятий на літніх канікулах у Гайсині, де мешкав його дядько Олексій Володимирович, котрий займав командирську посаду в артилерійській військовій частині.

Культурні столиці Європи–2008

Культурні столиці Європи–2008

У Великій Британії на роль культурної столиці претендували Брістоль, Бірмінгем, Кардіфф, Ньюкасл та Оксфорд. У підсумку, 2003 року журі віддало перевагу промисловому Ліверпулю перед його най­ближчим суперником — містом Ньюкасл — і подало на затвердження офіційним Брюсселем. Портовий Ліверпуль упродовж довгого часу мав лише одну туристичну принаду — музей групи «Бітлз», а в останні роки став стрімко розвиватися саме як культурний та туристичний центр королівства. Представники Ньюкасла до цього часу не можуть змиритися з поразкою і продовжують доводити через британські ЗМІ, що їхнє місто має більше закладів культури і справилося б із престижним завданням краще, ніж Ліверпуль.

Всі статті рубрики