Ягода замість «жуйки»

Ягода замість «жуйки»

Люди, які часто і з задоволенням смакують червоний виноград, мають набагато міцніші зуби, ніж особи, які не урізноманітнюють свій раціон сонячною ягодою. Американські вчені довели, що речовини, які містяться у виноградній шкірці та насінні, покращують мікрофлору ротової порожнини та попереджають розвиток цілої низки інфекційних захворювань.

Будь напоготові

Будь напоготові

Щороку в світі помирають близько чотирьох мільйонів дітей, яким не виповнилося одного місяця. Три чверті з них, як інформує Всесвітня організація охорони здоров’я, гинуть упродовж першого тижня життя. Причиною смертності малюків найчастіше стає бактеріальна інфекція, отримана під час передчасних або ускладнених пологів.

Фальшива грамота

Фальшива грамота

У нашій медицині не перший рік триває парадоксальна ситуація з кадровим забезпеченням. Українські університети щороку випускають тисячі лікарів різних спеціалізацій, які, за бажання, могли б закрити всі «дірки» в галузі, але в лікарнях, поліклініках, медцентрах і диспансерах усе одно залишається багато вакансій. Замість іти на роботу до державного медзакладу, спеціалісти або «осідають» у приватній клініці, або вирушають за кордон, або знаходять інший вид заробітку. Але проблема полягає не лише в цьому. Керівники медичних навчальних закладів розповіли «УМ», чому їх непокоїть рівень знань абітурієнтів, яких ускладнень фахівці чекають цієї весни та як збираються допомагати талановитій молоді.

Всі статті рубрики