НОВИНИ ПЛЮС

24.01.2008

Конституційний процес

Визначено персональний склад національної конституційної ради в кількості 12 осіб. До органу, який працюватиме над змінами Конституції, делеговані представники всіх фракцій парламенту. Як повідомляє газета «Коммєрсант–Україна», серед членів ради опинилися й супротивники її створення: інтереси Партії регіонів відстоюватимуть Олександр Лавринович, Олена Лукаш, Сергій Головатий, Юрій Мірошниченко (цей список може бути змінений). Рішення відрядити своїх депутатів до ради Віктор Янукович прийняв після зустрічі з Президентом Віктором Ющенком.

Продовження «військового» скандалу

Екс–міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що його наступник Юрій Єхануров поширив неправдиву інформацію про те, нібито не було спроб передати президентський полк Збройних сил Управлінню державної охорони. За інформацією УНІАН, Гриценко — нині голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони — повідомив журналістам: на засіданні комітету був присутній один із заступників керівника УДО, який «під протокол» підтвердив, що 16 січня це питання обговорювалось у Міноборони, зокрема, у командуванні Сухопутних військ ЗСУ. Раніше Єхануров казав, ніби всі питання щодо посилення президентського УДО бронетранспортерами тощо було знято ще 5 січня.

«Регіонал» буде «моніторити» Європу

Народний депутат від Партії регіонів Сергій Головатий очолив моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи, повідомляє «5–й канал». Напередодні Головатого обрали й віце–президентом ПАРЄ. Моніторинговий комітет стежить за тим, як країни–члени Ради Європи дотримуються своїх зобов’язань у галузі демократії та прав людини.

Відділ кадрів

Особовому складу управління Служби безпеки України у Львівській області представили нового керівника — Анатолія Матіоса. Брат відомої письменниці Марії Матіос. раніше працював на посаді начальника відділу прокуратури міста Києва.

Попередник Матіоса у Львові — Сергій Ратієв — відповідно до указу Президента очолив УСБУ в Луганській області.

* * *

Віктор Ющенко своїм указом запровадив посаду уповноваженого Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки та призначив на цей пост Богдана Соколовського, який раніше працював у посольствах України в Німечичні, США, Австрії та в центральному апараті МЗС.