Весілля Ніколя

19.01.2008
Весілля Ніколя

Ніколя Саркозі (у центрі) з Карлою Бруні (по ліву руку) на екскурсії в Магрібі. (Фото Рейтер.)

Вона

«Пожирачка чоловіків», «дівчина для задоволення рок–зірок», «шансонетка», «супермодель з завищеними гонорарами», «багата спадкоємиця», — це лише деякі прізвиська, якими ЗМІ обдаровують Карлу Бруні після того, як 14 грудня минулого року з’явилася інформація, що ця італійка є коханою президента Франції Ніколя Саркозі. Втім деякі паризькі газети визнають, що Карла Бруні насправді є «хорошою здобиччю», адже у свої 40 років має тіло супермоделі, започаткувала успішну кар’єру співачки, видала вдалі альбоми, багата спадкоємиця, навчалася в елітних школах.

Окрім того, «Карла не крала корали у Карла», бо свої статки заробила власною працею. Карла Бруні народилася 1967 року в італійському місті Турін у родині музикантів. Її мати була концертною піаністкою, а батько — композитором, який, до того ж, отримав у спадок компанію Ceat, одного з найбільших у Італії виробників автомобільних шин. Старша сестра Бруні — Валерія Бруні Тедескі — відома італійська актриса. В 70–х роках родина перебралася до Франції. Карла потрапила в модельний бізнес ще підлітком. В 90–х роках працювала моделлю у будинках моди «Діор» та «Шанель», її фото 250 разів прикрашали обкладинки провідних модних часописів.

Особисте життя Карли Бруні завжди було для одних приводом для заздрості, а для інших — осуду. Її коханцями були рок–зірки Мік Джаггер та Ерік Клептон, актори Кевін Костнер і Весан Перес, мільярдер–плейбой Дональд Трамп та колишній французький прем’єр–міністр Лоран Фабіус. 2001 року, коли Карла Бруні жила з французьким публіцистом Жаном–Полем Ентховеном, вона паралельно завела роман з його сином Рафаелем — перспективним 24–річним філософом, на 10 років молодшим за Карлу. Рафаель Ентховен на той час уже був одруженим, але його інтелігентна дружина Жюстін Леві, донька відомого французького філософа, не мала шансів у суперництві з супермоделлю. Втім Жюстін і не збиралася змагатися за чоловіка. 2001 року в Карли і Рафаеля народився син, і майже відразу вони розлучилися.

Він

52–річний Ніколя Саркозі на прес–конференції в середині січня дав зрозуміти, що планує одружитися з Карлою. Французький таблоїд L’Est Republicain повідомив, що президент уже одружився зі своєю обранкою на малій та скромній церемонії 10 січня в Єлисейському палаці. Натомість видання Journal du Dimanche повідомило, що шлюб має відбутися 8 або 9 лютого. На це Саркозі відреагував наступною фразою: «Journal du Dimanche не буде визначати дату нашого шлюбу. Існує ймовірність, що ви дізнаєтеся про неї вже пост–фактум». Газети вправляються в опитуваннях стосовно того, як французи ставляться до виставляння напоказ свого приватного життя. В опитуванні газети Liberation 63 відсотки респондентів відповіли, що Саркозі занадто експонує приватний бік свого життя, з анкети іншого видання випливає, що довіра до президента з огляду на це впала до найнижчого за час його президентства рівня — 48 відсотків. У липні минулого року його підтримували 65 відсотків громадян Франції. Певна французька газета влучно пожартувала: «Якщо президент одружиться з Карлою, то одночасно розлучиться з виборцями, які привели його до влади». Ліві політики звинувачують Саркозі, що у своїй любовній лихоманці він занедбує державні справи. Міністр освіти Франції Ксав’є Дарко впевнений у протилежному: «Закоханий президент, без всякого сумніву, є більш енергійним та ефективним при виконанні своїх обов’язків».

У Франції короткий період президентства Саркозі вже встигли охрестити терміном pipolisation — у приблизному перекладі «народизація політики». «Звично Єлисейський палац є нудним місцем, де ніколи нічого не відбувається, де зустрінеш чоловіків у краватках з жінками, які є їхніми дружинами останні 40 років, та коханками, яких вони приховують. Саркозі здійснив у цьому питанні «двірцевий переворот». І за це ми вдячні йому», — вважає головний редактор популярного французького часопису Voici Лоїк Селлін.

Утім Карла Бруні з її бурхливим минулим не є тією особою, яку французи прагнули б бачити першою дамою Франції.

 

VIP–ШЛЮБИ

Найгучніші романи ХХ століття

77–семирічний президент Аргентини Карлос Менем 2001 року одружився з «Міс Всесвіт», 42–річною чилійкою Сесілією Болокко. Пара має чотирирічного на цей час сина. Шлюб розпався у травні минулого року, коли ілюстровані часописи подали фото Сесилії, яка топлес засмагає зі своїм коханцем на пляжі в Маямі.

Князь Монако Реньє ІІІ, один із найвідоміших світових плейбоїв, планував одружитися з Мерилін Монро, але натомість закохався в іншу легендарну голлівудську акторку — Грейс Келлі. Вони побралися 1956 року, коли йому було 32, а їй 26 років. Це був дуже щасливий шлюб, в якому народилося троє дітей. Життя Грейс Келлі обірвалося в результаті автокатастрофи.

Мао Цзедун 1938 року завів роман з молодшою від нього на 21 рік акторкою Дзянь Кінь. Вона стала однією із найвпливовіших осіб комуністичного Китаю, під час «культурної революції» входила до складу так званої «банди чотирьох». Після смерті Мао 1976 року її кинули до в’язниці за терор проти китайської інтелігенції. Потім замінили в’язницю на домашній арешт. Дзянь 1991 року повісилася. Їй тоді виповнилося 77 років.

Про роман президента Аргентини Хуана Перона та акторки Еви Дуарте, які познайомилися 1945 року, написано книги, поставлено рок–мюзикл «Евіта», який кілька років тому було також екранізовано.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>