Білі починають і виграють

Білі починають і виграють

У п’ятницю другий концерт «Нашого Різдва» відвідав Президент України з родиною. За ним у ложу, прикрашену гірляндами і гілками ялинки, потяглася уся президентська рать — Віра Іванівна Ульянченко з чоловіком, спікер ВР Арсеній Яценюк з дружиною, Раїса Богатирьова, і під ложею «колядували» міністр культури Василь Вовкун, міністр зовнішніх справ Володимир Огризко, міністр охорони здоров’я Василь Князевич, регіонального будівництва — Василь Куйбіда, юстиції — Микола Оніщук, улюблений художник Президента Іван Марчук та інші державні мужі. Концерт розпочався майже вчасно — о 19.15. Враховуючи присутність Президента і рамки металошукачів на вході, ніхто такої пунктуальності навіть не сподівався.

Сценаристи розбушувались

Сценаристи розбушувались

65–та щорічна церемонія вручення «Золотих глобусів», других за престижністю після «Оскарів» кінематографічних нагород США, відбулася недільного вечора в Беверлі–Хіллз і пройшла дуже скромно з огляду на страйк «Гільдії американських сценаристів», які не дозволили проводити її у повному обсязі. У великій залі готелю «Беверлі Хілтон» не було ні кінозірок, ні представників кіноіндустрії, лише журналісти, фотографи та телеоператори.

Серце Культур–Ліги

Серце Культур–Ліги

«Досить загострювати увагу на приниженнях і переслідуваннях... Слід змінити підхід до оцінки нашого минулого: вивчати його не для виправдання перед іншими народами, не для ідеалізації, а з позицій справжньої науки. Ми мусимо докладно знати його, аби правильно зрозуміти сьогодення і накреслити шлях у майбутнє» — це слова з програмної статті єврейської Культур–Ліги, що виникла в Києві у часи Української революції. Воля дала прозріння і вдихнула нове творче життя в українців і в усі національні спільноти, що проживали на теренах Української Народної Республіки. Свобода тривала недовго. Але її плоди накреслили приклад у вічності, як можна у вільній країні створити умови для повнокровного і доброзичливого національного життя усіх її мешканців.

Всі статті рубрики