БЮТ іде у виконавчу владу

04.01.2008

З приходом до Кабміну Юлії Тимошенко кадрові пертурбації на всіх рівнях виконавчої влади тривають.

Зокрема, Георгія Берадзе призначено першим заступником міністра Кабінету Міністрів. Раніше Берадзе очолював Управління фінансовою політикою при урядовому секретаріаті. Отець Олександр Саган (доктор філософських наук, радник секретаріату Президента з релігійних питань) став головою Державного комітету у справах національностей та релігій.

БЮТівець Валерій Кальченко — екс–міністр з питань надзвичайних ситуацій (та в недалекому минулому — мер Кіровограда, чиєї відставки активно домагалася Партія регіонів, наголошуючи на тому, що він є одночасно і міським головою, і народним депутатом від фракції БЮТ) — отримав посаду голови Національної комісії регулювання електроенергетики України. Слід додати, що свою нинішню посаду Кальченко вже обіймав з лютого 2005 по серпень 2006 року. Інший БЮТівець — Михайло Поживанов — став головою Державного комітету України з державного матеріального резерву.

Анатолію Врублевському (в минулому — заступнику міністра промислової політики) — запропоновано стати директором державного підприємства «Енергоринок». А Василя Мельничука висунуто на посаду генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту. Львів’янин Мельничук до цього був заступником гендиректора згаданої установи, а також очолював Головне управління вагонного господарства «Укрзалізниці». Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський вже представив колективу «Укрзалізниці» нового керівника.

Також, за даними «УМ», змінилося керівництво і в Державному пенсійному фонді України. Бориса Зайчука на посаді глави фонду змінює його заступник Олексій Зарудний, народний депутат від фракції БЮТ.