ЦИТАТИ ТИЖНЯ

28.12.2007

Юлія Тимошенко,
Прем’єр­міністр
— про особливості проекту держбюджету від її уряду:

— Наступне, що там враховано, — це відміна пільг народним депутатам, державним службовцям. Взагалі ми пройшлися там здорово по пільгах, і від цього бюджет виглядає значно здоровішим. Ми його вилікували. Відтепер вже не чиновники і депутати будуть отримувати пільги, а пересічні громадяни.

(www.tymoshenko.com.ua)

 

Анатолій Толстоухов,
депутат від Партії регіонів
— про згоду своєї колеги по опозиції Раїси Багатирьової стати секретарем Радбезу при Президенті Ющенку:

— Якщо Богатирьова стане гарним секретарем РНБО, ми будемо радіти. Але не можна, виходячи на футбольне поле, грати в баскетбол.

(«Українська правда»)

 

Анатолій Гриценко,
депутат від «НУНС», екс­міністр оборони
— про критику Президента Ющенка на його адресу щодо пониження боєздатності українського війська:

— Якби йшлося про професійну дискусію, я міг би наводити десятки аргументів, що підтвер­джують підвищення боєздатності Збройних сил і системний характер змін на краще... На жаль, за три роки Президент не зміг зрозуміти ні армії, ні змісту та глибини тих реформ, які в ній проводяться.

(УНІАН)

 

Віктор Янукович,
лідер Партії регіонів
— про те, хто має нести відповідальність за проблеми в економіці:

— Хто, як не вони («помаранчеві»), паралізували роботу і Верховної Ради, і уряду, і два місяці проводили ці переговори, водили ці хороводи? Поки, як кажуть, голос у голос не проголосували 226 підняттям рук, викручуючи руки своїм депутатам? Тому я вважаю, що це їх рівень відповідальності. І хай вони не ляпають язиками, а покажуть, як вони будуть працювати.

(«Українська правда»)

 

Олександр Волков,
політичний консультант, екс­депутат
— про головну помилку Януковича в 2007 році:

— Навесні Віктор Федорович тримав у руках усю політичну й економічну ситуацію в країні... Але деякі шановні члени Партії регіонів вели переговори з Ющенком, який вимагав провести дострокові вибори. Януковича зомбували якісь там американські, чи, хрін їх зна, які політтехнологи… словом, якась там мудотня каже йому, що у вас є 38% рейтингу в кишені, треба боротися за 4042%. Підемо [на вибори] і всіх «відтрахаємо». Отак Януковичу притупили пильність. А я казав, що на це не треба піддаватися…

(«Сєгодня»)