ВІДДІЛ КАДРІВ

26.12.2007

Дивіться, хто приходить...

Кабінет Міністрів призначив нових керівників важливих органів центральної виконавчої влади — Державної податкової адміністрації, Державної митної служби та НАК «Нафтогаз України». На дві посади з цих трьох прийшли колишні міністри часів Кучми.

Так, головою Держмитслужби став Валерій Хорошковський — міністр економіки у 2002—2004 рр., який уже за Ющенка був заступником голови секретаріату Президента; один із власників телеканалів «Інтер», «НТН», К1, К2, «Мегаспорт» та інших.

«Нафтогаз» очолив Олег Дубина — екс–директор «Криворіжсталі», колишній «енергетичний» перший віце–прем’єр–міністр (2001—2002), який прийшов на зміну Тимошенко в уряді Ющенка; з 2005 року очолює ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського».

Керівником ДПАУ буде Сергій Буряк, досі — народний депутат від фракції БЮТ, власник комерційного «Брокбізнесбанку».

* * *

Головою нової структури — Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу — уряд призначив Євгена Червоненка. До понеділка він очолював Запорізьку облдержадміністрацію, в уряді Тимошенко–1 був міністром транспорту.

Амбіції обійняти посаду «головного по Євро–2012» (можливо, навіть профільного віце–прем’єра) мав також президент Федерації футболу Георгій Суркіс.

* * *

Першим заступником міністра юстиції стане депутат–БЮТівець Євген Корнійчук — зять голови Верховного Суду Василя Онопенка. Про це вчора повідомив глава Мін’юсту, «нашоукраїнець» Микола Оніщук.

* * *

Заступником міністра транспорту і зв’язку знову призначено Ігоря Урбанського, інформує УНІАН із посиланням на главу Мінтрансу Йосипа Вінського.

Рік тому члена Соцпартії, бізнесмена Урбанського пропонували на міністра транспорту в уряді, який створила коаліція БЮТ, «Нашої України» та СПУ. Першим «замом» він став за міністра Рудьковського. Цього року пан Урбанський балотувався до ВР за списком соціалістів (№34), але не став депутатом, як і решта висуванців скомпрометованої Соцпартії. Нинішній міністр транспорту Йосип Вінський був членом СПУ до 2006 року.

«Це досвідчена людина, серйозний логістик, його завданням буде координація всієї політики в галузі транспорту», — так Вінський коментує урядове призначення Урбанського.

…і кого звільняють

Кабінет Міністрів ухвалив рішення звільнити керівників «Укрзалізниці» та автомобільного департаменту Міністерства транспорту і зв’язку, повідомив журналістам глава Мінтрансу Йосип Вінський.

* * *

Президент Віктор Ющенко вважає, що всі нинішні заступники міністра оборони повинні написати заяви про відставку. Про це він заявив у понеділок, представляючи керівництву оборонного відомства нового міністра Юрія Єханурова, повідомляє «Інтерфакс–Україна».

* * *

Заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Олександра Кужель (член Партії регіонів) подала у відставку. Своє рішення вона пояснила небажанням обіймати посаду в уряді в той час, коли її партія перебуває в опозиції.