У кого «зуб» на кримського спікера?

25.12.2007

Передісторія цих судових розбирань така. Під час останніх виборчих перегонів спікер Верховної Ради Криму від Партії регіонів Анатолій Гриценко у заяві для ЗМІ оприлюднив як доконаний факт «наявність» у першого заступника керівника президентського представництва Валерія Пробий–Голови 60 соток землі поблизу Алушти вартістю 600 тисяч доларів. Гриценко вбачав у цьому очевидний прояв корупції. Невдовзі майже те саме на одній із прес–конференції повторив і заступник голови ВР АРК Сергій Цеков. Захищаючи честь мундира, представництво саме ініціювало перевірку Пробий–Голови з боку прокуратури, СБУ та Держземінспекції Криму. Ці інстанції не встановили в діях Валерія Пробий–Голови порушень чинного законодавства і взагалі не виявили земельної ділянки у 60 соток на березі моря.

Тепер заступник постпреда Президента подав до суду позов про захист честі, гідності й ділової репутації; також Пробий–Голова вимагає од Гриценка відшкодування морального збитку. Виграну суму позивач збирається передати малозабезпеченим дітям.

Про це у спеціальній заяві поінформував шеф пана Пробий–Голови — керівник президентського представництва Володимир Хоменко. На його переконання, цьогорічна кампанія властей автономії із дискредитації президентського представництва має на меті виставити його перед громадськістю «як дестабілізуючу структуру». І тільки тому, що представництво, мовляв, заважає жити місцевим «регіональним» вождям, тобто систематично критикує, виявляє й надає розголосу діям місцевого уряду й парламенту «з лобіювання інтересів окремих комерційних структур, виділення величезних масивів дорогої кримської землі «потрібним» людям замість продажу її на аукціонах».