І в Україні є кому перемагати Клочкову й Лісогора

25.12.2007
І в Україні є кому перемагати Клочкову й Лісогора

Любов Король на 100–метрівці батерфляєм випередила саму Яну Клочкову.

Минулого тижня дніпропетровський палац водних видів спорту «Метеор» відзначив своє повернення до життя престижними національними змаганнями. Під дахом світлої та сучасної арени, яку реконструювали впродовж п’яти років, зібралися понад 400 кращих вітчизняних плавців. Тут вони ввійшли в тривалий сезон, апогеєм якого стануть Олімпійські ігри в Пекіні.

У зв’язку з тим, що підготовка до головного старту чотириріччя лише починається, видатних результатів у Дніпропетровську, як і на недавньому чемпіонаті Європи на «короткій» воді в Угорщині, наші провідні атлети не показали. Хіба що знову приємно вразив своєю нинішньою формою Ігор Борисик із Сімферополя. На дистанції 200 м брасом він не лише обійшов уславленого Олега Лісогора (той узагалі фінішував лише шостим), а й встановив рекорд України — 2 хв. 12,49 сек.

На 100–метрівці боротьба між плавцями вийшла більш запеклою, але, як і за тиждень до цього в Дебрецені, Ігор торкнувся бортика раніше за Олега, залишивши тому «срібло». Ще один наш відомий брасист, Валерій Димо, у цьому запливі показав п’ятий час. Потім, пославшись на застуду, на решту дистанцій не заявлявся.

Головний тренер збірної України Іван Сивак далекосяжних висновків не робить, вважаючи нинішні результати «робочими». Наприклад, Лісогор уже п’ять років не перемагає на українських змаганнях, але стабільно збирає медалі міжнародних турнірів. Тож головне — підійти в оптимальній формі до більш важливих стартів, що добре вміють робити досвідчені Лісогор, Силантьєв, Клочкова.

До речі, наша «Золота Рибка» впевнено перемогла на дистанціях 200 і 400 м комплексом, але стала тільки третьою у запливі на 100 м батерфляєм. Раніше за Яну фінішували запоріжанка Любов Король і харків’янка Катерина Зубкова. Так само «бронзою» задовольнився й Лісогор, який вирішив стартувати ще й на 50–метрівці вільним стилем.

Одним із найцікавіших вийшов фінал на стометрівці батерфляєм. Срібний призер Сіднея–2000 Денис Силантьєв фінішував тут лише четвертим. А випередили його досвідчені броварчанин Сергій Бреус і дніпропетровець Андрій Сердінов, а також молодий харків’янин Артем Пронь. Своє Силантьєв узяв на коронній 200–метрівці, випередивши запоріжанина Іллю Чуєва більш ніж на секунду.

Остаточний відбір до складу збірної України на березневий чемпіонат Європи відбудеться в лютому на першості країни. Її планують провести також у Дніпропетровську.