НОВИНИ ПЛЮС

15.12.2007

Президент пройде огляд у Швейцарії

Віктор Ющенко вчора вирушив на планове медичне обстеження до Швейцарії. Про це сайту «Українська правда» повідомила керівник головного інформаційного департаменту секретаріату Президента Лариса Мудрак. За її словами, йдеться про «динамічний контроль за виведенням діоксину з організму». Джерела «УП» повідомили, що лікування триватиме чотири дні.

Що заслужила суддя

Президент присвоїв звання «Заслужений юрист України» судді Київського апеляційного суду Марії Приндюк. Відповідний указ оприлюднив офіційний сайт глави держави.

У квітні 2004 року суддя Приндюк ухвалила рішення закрити кримінальну справу проти генерала МВС Олексія Пукача за фактом знищення документів, що мали відношення до розслідування справи Гонгадзе і в такий спосіб збільшила шанси Пукача уникнути відповідальності. Олексія Пукача вважають одним із головних свідків та організаторів убивства журналіста Георгія Гонгадзе, однак після того, як Пукача випустили зі слідчого ізолятора, його слід зник.

Суддя Приндюк отримала звання «Заслужений юрист» якраз у той час, коли судовий процес у справі виконавців убивства Гонгадзе близький до ухвалення судового рішення.

Справа Гонгадзе

Апеляційний суд Києва відклав слухання справи Гонгадзе до 27 грудня у зв’язку з хворобою підсудного Миколи Протасова. Як повідомила агентству «Інтерфакс–Україна» представник інтересів Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко, Протасову необхідно ще близько двох тижнів для повного одужання.