НОВИНИ ПЛЮС

13.12.2007

Новий секретар РНБО?

Політолог Вадим Карасьов припускає, що нинішній в.о. міністра оборони Анатолій Гриценко буде призначений секретарем Ради національної безпеки і оборони. Крім іншого, директор Інституту глобальних стратегій вказує на те, що в Гриценка «є команда».

За даними «УМ», Президент Віктор Ющенко, плануючи призначення нового глави Міноборони, також мав на увазі переведення Гриценка в РНБО. Нагадаємо, що позавчора глава держави вніс на затвердження міністром оборони Юрія Єханурова. За оцінкою Карасьова, Єхануров «буде стримувачем [Прем’єра] Юлії Тимошенко, бо проблема контрактної армії реально не знята».

Повноцінні глави облдержадміністрацій

Президент Віктор Ющенко підписав укази про призначення нових голів обласних державних адміністрацій: Кіровоградської — Василя Моцного, Дніпропетровської — Віктора Бондаря, Хмельницької — Івана Гавчука, Волинської — Миколи Романюка. Досі вони перебували у статусі «в.о.».

Проект обмежень на продаж пива

Народні депутати від БЮТ Микола Томенко, Наталія Королевська та Євген Суслов зареєстрували у Верховній Раді проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (щодо обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв)». Законопроект пропонує долучити до чинної заборони на продаж і споживання алкоголю також пиво та слабоалкогольні напої, зокрема, у місцях проведення масових заходів, за винятком спеціально відведених для цього місць.