Андрієва весна

13.12.2007
Андрієва весна

Шевченко жодного разу не зміг переграти Канісареса. (Фото Рейтер.)

Англійський «Челсі» заздалегідь забезпечив собі місце в 1/8 фіналу. Його ж позавчорашній суперник, «Валенсія», так само достроково гарантував собі весняний «відпочинок» у єврокубках, а точніше — останнє місце в групі В. Хоча зустріч не мала ніякого турнірного значення, лондонці намагалися порадувати 42 тисячі своїх уболівальників. Утім фортуна від них відвернулася. У другому таймі господарі марнували моменти один за одним: Калу влучив у поперечину, а Пісарро й Джо Коул перевірили на міцність стійки воріт. У підсумку жодного гола на «Стемфорд брідж» глядачі у вівторок так і не побачили. Зате «Челсі» продовжив свою безпрограшну серію на рідному стадіоні до 50 матчів.

Українець Андрій Шевченко вийшов у стартовому складі «аристократів» і провів на полі лише перший тайм, після чого був замінений на француза Макелеле. За 45 хвилин Шева мав дві непогані можливості відзначитися, але з його ударами впорався голкіпер «кажанів» Сантьяго Канісарес.

Доля другої путівки до «плей–оф» із групи В вирішилася у Гельзенкірхені, де місцевий «Шальке» ще в першому таймі досяг необхідної переваги над норвезьким «Русенборгом». Команда з Рурського басейну стала єдиним представником Німеччини на наступній стадії Ліги чемпіонів, оскільки «Штутгарт» і «Вердер» свої кампанії провели менш вдало.

Бременці у вирішальному матчі квартету С в Афінах розгромно програли «Олімпіакосу», дозволивши таким чином грекам подолати груповий бар’єр уперше з 1999 року. Також переконливою перемогою над римським «Лаціо» відсвяткував вихід із групи мадридський «Реал».

Слідом за «Порту» місце в 1/8 фіналу від групи А забронював «Ліверпуль». У стартових трьох турах «червоні» набрали лише одне очко, зате потім виграли три матчі поспіль. Позавчора підопічні Рафи Бенітеса зовні легко розібрали по камінчиках захист французького «Марселя», не подарувавши господарям навіть примарних надій. Андрій Воронін участі в матчі не брав і навіть не приїхав до Франції.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір.

6–й тур (матчі вівторка)

Група А

«Марсель» (Франція) — «Ліверпуль» (Англія) — 0:4 (Джеррард, 4; Торрес, 11; Кюйт, 48; Бабел, 90+1; нереалізоване пенальті: Джеррард, 4 («Л»))

«Порту» (Португалія) — «Бешикташ» (Туреччина) — 2:0 (Л. Гонсалес, 44; Куарежма, 62)

Підсумкове становище: «Порту» — 11, «Ліверпуль» — 10, «Марсель» — 7, «Бешикташ» — 6.

Група B

«Шальке» (Німеччина) — «Русенборг» (Норвегія) — 3:1 (Асамоа, 12; Рафінья, 19; Кураньї, 36 — Коне, 23)

«Челсі» (Англія) — «Валенсія» (Іспанія) — 0:0

Підсумкове становище: «Челсі» — 12, «Шальке» — 8, «Русенборг» — 7, «Валенсія» — 5.

Група C

«Реал» (Іспанія) — «Лаціо» (Італія) — 3:1 (Баптіста, 13; Рауль, 15; Робіньйо, 36 — Пандєв, 80; нереалізоване пенальті: Роккі, 90+3 («Л»))

«Олімпіакос» (Греція) — «Вердер» (Німеччина) — 3:0 (Столтідіс, 12, 74; Ковачевич, 70)

Підсумкове становище: «Реал», «Олімпіакос» — 11, «Вердер» — 6, «Лаціо» — 5.