НОВИНИ ПЛЮС

29.11.2007

Остання вимога для вступу до СОТ

Євросоюз висунув останню вимогу, яку треба виконати Україні, аби вступити до Світової організації торгівлі, — переглянути регулювання експортного мита. Про це повідомив у інтерв’ю «Німецькій хвилі» Петер Пауер, речник комісара ЄС із питань торгівлі. «Це дуже важливе питання для Європейського Союзу, і його слід вирішити ще до того, як процес вступу в СОТ буде завершено», — наголосив речник.

Засідання робочої групи, на якому розглянуть доповідь України щодо вступу в СОТ, заплановано в Женеві наприкінці цього тижня.

Спрощення візового режиму ЄС

Україна розраховує, що Рада міністрів ЄС сьогодні затвердить рішення про спрощений режим в’їзду громадян України до країн Євросоюзу. Про це учора повідомив керівник пресслужби МЗС України Андрій Дещиця. За його словами, комітет, який готував відповідні документи до засідання Ради, рекомендував ухвалити позитивне рішення щодо цього питання.

Темпи Конституційного Суду

Конституційний Суд учора мав розглядати справу за поданням 46 депутатів щодо конституційності указу Президента «Про призначення позачергових виборів у Верховну Раду України... » від 5 червня 2007 року. Як зазначає агенція «ІнтерфаксУкраїна», указ від 5 червня — третій за рахунком документ від Президента про розпуск парламенту V скликання. Згідно з цим указом, дострокові вибори ВР мали відбутися 30 вересня — того дня, якого вони, зрештою, й відбулися. Віктор Ющенко підписав цей указ на виконання спільної заяви Президента, Прем’єр­міністра і Голови Верховної Ради про заходи для виходу країни з кризи і з огляду на рішення вищих керівних органів блоків БЮТ і «Наша Україна» про дострокове припинення повноважень своїх народних депутатів.

У нардепа­«регіонала» вкрали пістолет

У центрі Києва на вулиці Липській у народного депутата України, члена фракції Партії регіонів Володимира Сівковича викрали барсетку з грошима і зброєю. Як повідомили в Центрі громадських зв’язків ГУ МВС в м. Києві, речі витягнули з автомобіля через розбите скло. Заява про пограбування надійшла в міліцію 26 листопада — в ній ідеться про те, що в барсетці було 1000 грн. і нагородний пістолет «Вальтер» калібру 7,65 мм. За фактом крадіжки порушено кримінальну справу, інформує «Ліга».