НОВИНИ ПЛЮС

16.11.2007

«Регіонали» вже в Раді

Центральна виборча комісія вчора зареєструвала ще 179 народних депутатів. Із них 175 — від Партії регіонів, троє — від «НУНС» та один від Компартії.

А тим часом інтернет–видання «Українська правда» з посиланням на джерела в ЦВК стверджує, що двох депутатів, обраних за списком «Нашої України — Народної самооборони», Центрвиборчком зареєстрував незаконно. Йдеться про секретаря РНБО Івана Плюща та заступника Генпрокурора — прокурора Криму Віктора Шемчука. Оскільки немає указу Президента про звільнення з посади Плюща та розпорядження Генпрокурора — про звільнення Шемчука, ЦВК, за даними «УП», не мала права їх реєструвати. Бо, згідно з законодавством, на момент реєстрації депутатом кандидат має подати документи, які підтверджують його звільнення з попереднього місця роботи та матеріально завірену виписку з трудової книжки, що підтверджує цей факт.

Також член ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що голова Нацбанку Володимир Стельмах не подавав документів на реєстрацію його народним депутатом від блоку «НУНС».

Річницю Помаранчевої революції відзначать концертом

Партія «Народний союз «Наша Україна» і громадська організація «Народна варта» подали заявки в Київську міськдержадміністрацію на проведення масових акцій на Хрещатику і майдані Незалежності 22 листопада з нагоди річниці Помаранчевої революції». Як повідомив журналістам начальник Головного управління внутрішньої політики КМДА Віктор Гончарук, «НСНУ» і «Народна варта» планують провести в центрі Києва мітинг, молебень і концерт. Окрім того, за словами Гончарука, у КМДА є стара заявка від Партії регіонів на проведення безстрокової акції на майдані Незалежності, у рамках якої на Майдані встановлено намети. Тому управління має намір 20 листопада провести нараду з усіма організаторами акцій, які претендують на Майдан.