Хабарника чекають вдома

Хабарника чекають вдома

Нещодавно після розгляду колегією суддів судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Чернігівської області набрав законної сили вирок щодо колишнього чиновника облдержадміністрації Євгена Шума. Вирок досить цікавий як щодо хабарника–високопосадовця — суд не конфіскував його квартиру. Правники кажуть, що такі вироки трапляються дуже рідко.

Битва проти врожаю

Битва проти врожаю

Чи можна з недорогого і вельми поширеного міндобрива зробити для врожаю хімічну «підкормку» екстра–класу (і, ясна річ, відповідної ціни)? Як свідчить досвід подільських умільців, у подібній трансформації нема нічого складного. Досить лише додати до готового заводського суперфосфату трохи цементу, фарби та клею, наліпити етикетку зі словом «SuperAGRO» — і вартість однієї тонни продукції відразу підскочить з 400 до 1600 гривень.

Слідами «перевертнів»

Слідами «перевертнів»

У номері «УМ» за 27 жовтня вийшла стаття під назвою «Провінційні «перевертні», в якій ми просили СБУ та МВС перевірити факти ймовірного «безміру» силовиків із Дніпродзержинська. Ймовірного, тому що окремі деталі справи потребували перевірки, адже інформація була переважно взята з листа, адресованого народному депутату V скликання Володиславу Забарському від мешканця Дніпродзержинська Валентина Пітюренка. Окрім листа, стаття ґрунтувалася ще й на особистому спілкуванні журналіста Ігоря Рудича з паном Пітюренком. Офіційну позицію відомств на Володимирській, 33 та Богомольця, 10 отримати тоді було неможливо. Але після публікації з’ясувалося, що на матеріал відреагувала лише СБУ. Керівництво МВС натомість чомусь проігнорувало наведені факти.

Всі статті рубрики