Групі потрібен Литвин

10.11.2007
Групі потрібен Литвин

Володимир Литвин демонструє розміри своєї «срібної акції» на вчорашньому з’їзді Народної партії. (Фото УНІАН.)

Представники Партії регіонів і Блоку Литвина підтвердили, що в понеділок збираються прийти на засідання робочої групи з підготовки першого засідання нової Верховної Ради. До цього часу вони ігнорували збори, посилаючись на те, що ЦВК не зареєструвала їхніх депутатів. А Ігор Шаров від Литвина хоч і почав ходити на засідання групи, але потім влаштував демарш проти спроб «диктату» «помаранчевих». Позавчора на зустрічі Володимира Литвина з Юлією Тимошенко та представником «НУНС» Давидом Жванією було досягнуто остаточної згоди про початок роботи групи.

Про суть розмови Володимир Литвин розповідає закамуфльовано. «Ну про що, про що може говорити гарна жінка з нестаріючим чоловіком, — жартував Литвин на вчорашньому з’їзді Народної партії. — Про все, про політику, про життя. Ніяких секретів немає, бо ми розмовляли в кімнаті для міжнародних делегацій». Якщо серйозно, то розмова, крім робочої групи, стосувалася призначення дати першого засідання ВР на 20—23 листопада, а також механізмів формування «помаранчевої» коаліції з урахуванням побажань Президента, передала слова Литвина агенція УНІАН.

Юлія Тимошенко сподівається, що «спільна робота Блоку Литвина з демократичними силами дасть змогу ВР конструктивно працювати». Щоправда, не уточнила, чи разом в одній коаліції, чи порізно. Юлія Володимирівна впевнена: «Незалежно від того, буде в понеділок Партія регіонів чи ні, засідання підготовчої групи відбудеться».

Тим часом у самій Партії регіонів запевняють, що теж прийдуть на засідання робочої групи. Принаймні таку обіцянку вчора дала Ганна Герман. «Я вас запевняю, що не буде жодних скандалів, ми зареєструємося і отримаємо депутатські мандати», — відзначила «регіоналка». Вчора мало відбутися засідання тих представників ПР, які ввійшли до складу робочої групи.

Наразі Партія регіонів ще не подала в Центрвиборчком документи, необхідні для реєстрації нардепами. Все, чим наразі обмежилися «регіонали», — це прийняти на Кабміні рішення про звільнення держслужбовців, які підуть трудитися у Верховну Раду. Натомість Блок Литвина учора вже мав отримати на засіданні ЦВК тимчасові депутатські посвідчення.