«Легендарно» нагороджена

09.11.2007
«Легендарно» нагороджена

Жінка, яка продала понад 200 мільйонів своїх дисків.

Селін Діон — найуспішніша у світі співачка. За підрахунками експертів, протягом своєї музичної кар’єри диски Селін розійшлися накладом понад 200 мільйонів екземплярів, а це — найвищий показник серед жінок–виконавиць. З такої нагоди голосистій канадці вручили в Монако так звану «Легендарну нагороду» (Legendary Award) — найпрестижнішу з усіх премій World Music Award. Адже дають її за підсумками всіх можливих здобутків, а не лише однієї вдалої пісні чи альбому.

До слова, серед виконавців–чоловіків досі ще нікому не вдавалося побити рекорд Елвіса Преслі, альбоми якого розійшлися понад мільярдним (!) тиражем. А Діон у 2004 році вже отримувала подібний приз — «Алмазну нагороду». Її відзначили як співачку, чиї диски розпродаються найкраще.

Селін присвятила премію численним родичам (нагадаємо, самих лише братів і сестер у співачки 13). «Коли я виходжу на сцену, всі вони виходять разом зі мною, і це мені дуже допомагає», — стримуючи сльози розчулення, зізналася Діон. Вона також виконала пісню Taking Chances з однойменного альбому, який днями з’явиться у продажу. А в лютому наступного року Селін планує світовий концертний тур, який розпочне з виступів на півдні Африки.