Нас не зLAMAєш

06.11.2007
Нас не зLAMAєш

Співачку, яка перемогла в одному із найпрестижніших музичних рейтингів світу, в аеропорту «Бориспіль» друзі та журналісти зустрічали у п’ятницю ввечері. Колег Lamи по музичному цеху у компанії людей з мікрофонами та квітами в руках не було. Не привітали її й інші номінанти на українську перемогу в MTV Europe Music Awards — «Воплі Відоплясова», Esthetic Education, «Океан Ельзи» та Гайтана, які, за підсумками глядацького голосування, поступилися Lamі.

«До цього церемонію MTV дивилася лише по телевізору, а коли ти знаходишся там, то на власні очі можеш побачити все, аж до того, як ведеться зйомка», — каже Lama. Дівчину вразило все: технічна складова шоу («ніякої паніки, все продумано, крок за кроком, дуже круто все зроблено»), зіркові лауреати та переможці, ведучий Снуп Догг («він змінював костюми, змінював локації, я сиділа біля нього за два кроки і навіть намагалася його фотографувати»). Іменна нагорода Lamи в Україну прибуде за кілька днів: річ у тім, що імена переможців стають відомими вже на самій церемонії, а тому написи на статуетці роблять трішки пізніше.

Продюсер тріумфаторки Віталій Телезін зізнався, що на цю перемогу він розраховував: «Були такі відчуття...» «Формат MTV не має певних кордонів, — вважає директор співачки Андрій Подолян. — Це має бути музика, яка вважається актуальною у сучасному розумінні цього слова. Що стосується цього конкурсу, то у ньому був ще один підконкурс, в якому могли брати участь музиканти, не підписані ні під які контракти. У ньому перемогли хлопці з Естонії, команда Bedwetters. Що стосується України, то, як запевнив нас директор «MTV–Україна» Євген Ступка, в наступному році всі наші музиканти та колективи зможуть знову взяти участь у цьому конкурсі. Що він дає? Перш за все, це увага з боку музичного світового бомонду, якісь контрактні передумови та перспективи... Я думаю, що люди, які перемагають у цьому конкурсі, матимуть серйозне майбутнє».