Підписка на Тимошенко

03.11.2007

Один із лідерів закарпатського осередку «Нашої України» Ігор Кріль та мер Мукачева Василь Петьовка збираються підписати парафовану угоду про коаліцію «НУНС» і БЮТ у понеділок. Нагадаємо, під цим документом підписалися всі «нашоукраїнці» та «самооборонці», крім Кріля, Петьовки й секретаря РНБО Івана Плюща.

«На мій погляд, сенсації в тому, що я та мій колега Василь Петьовка ще не встигли підписати коаліційну угоду з БЮТ, немає, — відзначив у коментарі сайту «Нашої України — Народної самооборони» Ігор Кріль. — Мій колега Петьовка перебуває у робочому відрядженні. Він у понеділок буде в Києві. І ми разом поставимо підпис під цим документом. Так ми домовилися».

Голова партії «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко оцінює цей процес оптимістично. «Ми більш ніж переконані, що в день офіційного юридичного підписання угоди про коаліцію демократичних сил всі 72 депутати від блоку поставлять свої підписи і демократична коаліція матиме 228 голосів, які будуть жорстко голосувати за демократичний розвиток нашої країни», — відзначив Кириленко.

Тим часом міністр оборони Анатолій Гриценко, який невдовзі теж стане депутатом, відзначає, що депутати «НУНС» зобов’язалися підписати не коаліційну угоду з БЮТ, парафовану 17 жовтня, а папір про створення коаліції на базі угоди про об’єднану опозицію від 24 лютого. «Коаліційна угода буде підписуватися вже народними депутатами», — цитує уточнення Гриценка «Інтерфакс–Україна». Міністр додав, що у лютневій угоді не містилося деяких виборчих обіцянок БЮТ, у тому числі — про скасування призову із 1 січня 2008 року і повернення заощаджень Ощадбанку СРСР протягом двох років.