Мало бути грандом

26.10.2007
Мало бути грандом

«Ліверпуль» у турецькому «пеклі» не здолав опір «Бешикташа». (Фото Рейтер.)

Фіналіст Ліги чемпіонів–2007, англійський «Ліверпуль», після трь­ох стартових турів набрав лише одне очко й посідає останнє місце у групі А. Позавчора команда Ра­фаеля Бенітеса програла в Стамбулі «Бешикташу». Український форвард гостей Андрій Воронін провів на полі весь матч, але голом так і не розродився, хоча «напівмоменти» й мав. А головним невдахою став фінський захисник «червоних» Самі Хююпя, який у першому таймі зрізав м’яч у власні ворота, а в другому — дозволив себе обійти молодому бразильцеві Бобо.

Єдину нічию у середу зафіксували в Марселі, де місцевий «Олімпік» і «Порту» розписали мирову. Судячи з результату поєдинку в Туреччині, обидва суперники можуть бути задоволені підсумком очного поєдинку, оскільки посідають перші два місця в таблиці.

У холодному норвезькому місті Тронхейм не пощастило теплолюбній «Валенсії». Два голи на початку другого тайму забезпечили «Русенборгу» першу перемогу в турнірі. Цікаво, що цей матч для Кнута Терума став останнім на посту голов­ного тренера «Русенборга». Причиною звільнення став невдалий виступ чем­піонів Норвегії у національній першості, де вони наразі посідають лише шосте місце.

У другому матчі групи В «Челсі» в Лондоні обіграв німецький «Шаль­ке», забивши по м’ячу на початку кожного з таймів. Капітан збірної Ук­раїни Андрій Шевченко з’явився на полі лише на 89–й хвилині.

Найрезультативнішим матчем середи стала зустріч «Реалу» з «Олім­піа­косом». Навіть граючи в меншості, гості з Греції зуміли вийти вперед, але все ж на останніх хвилинах двобою не встояли під тиском іспанського гранда. Попри це, команда з Пірея залишилася на другій сходинці таблиці, оскільки у Бремені «Вердер» здобув перші очки в Суперлізі, обігравши римський «Ла­ціо».

 
ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 3–й тур (матчі середи)

Група А

«Бешикташ» (Туреччина) — «Ліверпуль» (Англія) — 2:1 (Хююпя, 13 (у свої ворота); Бобо, 82 — Джеррард, 85)

«Марсель» (Франція) — «Порту» (Португалія) — 1:1 (Ньянг, 69 — Гонсалес, 79 (пен.))

Турнірне становище: «Марсель» — 7, «Порту» — 5, «Бешикташ» — 3, «Ліверпуль» — 1.

Група B

«Русенборг» (Норвегія) — «Валенсія» (Іспанія) — 2:0 (Коне, 53; Рісет, 61)

«Челсі» (Англія) — «Шальке» (Німеччина) — 2:0 (Малуда, 4; Дрогба, 47)

Турнірне становище: «Челсі» — 7, «Русенборг» — 4, «Валенсія», «Шальке» — 3.

Група C

«Вердер» (Німеччина) — «Лаціо» (Італія) — 2:1 (Саного, 28; Алмейда, 54 — Манфредіні, 82)

«Реал» (Іспанія) — «Олімпіакос» (Греція) — 4:2 (Рауль, 2; Робіньйо, 68, 83; Бальбоа, 90 — Галлетті 7; Сезар, 47; нереалізоване пенальті: ван Ністелрой, 78 («Р»); вилучення: Торосідіс, 13 («О»))

Турнірне становище: «Реал» — 7, «Олімпіакос» — 4, «Вердер» — 3, «Лаціо» — 2.