«Каноніри» не залишили жодного шансу чехам, забивши сім сухих м’ячів

25.10.2007

Зрозуміло, що фаворитом зустрічі «Арсенал» — «Славія» вважався англійський клуб, але те, що «каноніри» так познущаються над чехами, навряд чи хтось очікував. Програвши у Лондоні 0:7, «Славія» повторила сумний антирекорд «Олімпіакоса», який свого часу поступився з таким самим рахунком «Ювентусу». До речі, головним тренером греків тоді був Олег Протасов. Два м’ячі у ворота нещасного Мартіна Ваняка забив білорус Олександр Глеб, щоправда, один із них записали як автогол Давида Губачека. Після матчу на «Емірейтс стедіум» усі гравці «Славії» підійшли до трибуни, де розташувалися празькі фани, присіли на коліна й поаплодували їм, попросивши таким чином вибачення.

У групі Е пригальмувала «Барселона», яка після поразки в чемпіонаті не змогла виграти і в Глазго. Каталонці показали яскравий атакуючий футбол, але «Рейнджерс» бездоганно діяли в захисті. Французький «Ліон» у Штутгарті не тільки набрав перші очки в турнірі, а й нарешті змінив нуль у графі «забиті» м’ячі. А от чемпіон Німеччини продовжує падіння як на внутрішній, так і на міжнародній арені.

Нульова, але зовсім не мирна нічия були зафіксована у битві чемпіонів Голландії та Туреччини у квартеті G. Що ж до загалом рівного матчу в Москві, то ЦСКА зумів виграти у чемпіона Італії перший тайм, але під завісу поєдинку груба помилка воротаря Веніаміна Мандрикіна призвела до другої поразки армійців у Суперлізі. До речі, невпевненість цього ж голкіпера і пропущений за п’ять хвилин до фінального свистка «метелик» не дозволили армійцям виграти і в попередньому матчі Ліги чемпіонів проти «Фенербахче».

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 3–й тур (результати вівторка)

Група E

«Штутгарт» (Німеччина) — «Ліон» (Франція) — 0:2 (Сантос, 56; Бензема, 79)

«Рейнджерс» (Шотландія) — «Барселона» (Іспанія) — 0:0

Турнірне становище: «Барселона», «Рейнджерс» — 7, «Ліон» — 3, «Штутгарт» — 0.

Група G

ЦСКА (Росія) — «Інтер» (Італія) — 1:2 (Жо, 32 — Креспо, 52; Самуель, 80)

ПСВ (Голландія) — «Фенербахче» (Туреччина) — 0:0 (вилучення: Дейвід, 64 («Ф»))

Турнірне становище: «Інтер» — 6, «Фенербахче» — 5, ПСВ — 4, ЦСКА — 1.

Група H

«Севілья» (Іспанія) — «Стяуа» (Румунія) — 2:1 (Кануте, 5; Фабіано, 17 — Петре, 63)

«Арсенал» (Англія) — «Славія» (Чехія) — 7:0 (Фабрегас, 5, 58; Губачек, 24 (у свої ворота); Уолкотт, 41, 55; Глеб, 51; Беннтнер, 89)

Турнірне становище: «Арсенал» — 9, «Севілья» — 6, «Славія» — 3, «Стяуа» — 0.