«Скажені табуретки», реєструйсь!

23.10.2007
«Скажені табуретки», реєструйсь!

Скутери — небезпечний вид транспорту. (Фото Укрінформ.)

На Черкащині власники так званих отримали «скажених табуреток» настільки набридли даішникам, що ті вирішили серйозно за них взятися. Тож із благословення Черкаської облдержадміністрації управління ДАІ в Черкаській області розпочало реєстрацію скутерів, мопедів і навіть велосипедів. Додамо, що ніде в Україні досі цих «залізних коней» не реєстрували.

«Це крик душі, оскільки на дорогах нашої області ДТП зa участю таких транспортних засобів становить 15 відсотків від загальної кількості. Тому ми розробили курс лекцій для водіїв мопедів, скутерів і велосипедів та приймаємо в них іспити, а тоді видаємо облікову картку на право водіння цих транспортних засобів. Програма діє в кожному районі області: ми вже видали 423 облікові картки», — розповідає «УМ» Юрій Шурубура, начальник відділення забезпечення діяльності підрозділів ДПС черкаської Державтоінспекції.

За його словами, в облікових картках уся інформація про водія скутера — фотографія, прізвище, рік народження, адреса, номер телефону і група крові. На всяк випадок, бо часто–густо «скутеристи» катаються в трусах та майках, а коли стається ДТП, тоді важко дізнатися що–небудь про людину не лише міліції, а й лікарям.

Досвід черкаських даішників уже беруть на озброєння їхні колеги з інших регіонів України, а черкаські «скутеристи» тепер самі йдуть до ДАІ реєструвати свої «скажені табуретки».