Двійко виборів за квартал?

23.10.2007

Лідери Блоку Юлії Тимошенко та «Нашої України — Народної самооборони» домовилися про те, що позачергові вибори мера Києва і депутатів Київради мають відбутися ще до кінця цього року. Це закріплено в проекті закону «Про призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради і київського міського голови», який «НУНС» і БЮТ мають намір прийняти в числі першочергових після початку роботи нової Верховної Ради, пише газета «Коммєрсант–Україна».

Точної дати виборів наразі немає. «Дата не стоїть, тому що вона буде прив’язана до дати голосування за цей закон», — пояснив виданню один із лідерів БЮТ Йосип Вінський. Водночас навіть у самому БЮТ є сумніви, що вибори вдасться провести в найближчому кварталі. «Найбільш реальний час — початок 2008 року», — зазначив кандидат у народні депутати Андрій Портнов.

Кандидат у депутати від «НУНС» Давид Жванія наголосив, що оголошення виборів має пройти за всіма процедурами. «Ми наполягаємо, що ці вибори мають відбутися на чіткій законодавчій базі: п’ятдесят депутатів Київради мають звернутися до Верховної Ради з проханням про дострокові вибори, — відзначив Жванія в інтерв’ю журналу «Главред». — Цю норму треба пройти».