Повернення святої грішниці

Повернення святої грішниці

Десятки тисяч прихильників колишньої глави уряду Пакистану Беназір Бхутто ще вчора почали збиратися на вулицях Карачі в очікуванні на повернення їхнього кумира. Бхутто сьогодні має прилетіти до Пакистану після восьмирічного перебування в екзилі. Очікують, що в цьому 15–мільйонному місті Бхутто зустрічатимуть приблизно мільйон прибічників.

Політизація моря

Політизація моря

Саміт п’яти країн регіону Каспійського моря, який відбувся позавчора в Тегерані, не приніс конкретних домовленостей у головному питанні — щодо розподілу акваторії і дна Каспію та його природних ресурсів. Натомість пролунало надмір політичних заяв. На думку головного редактора російського англомовного видання «Російський енергетичний тижневик» Михайла Крутіхіна, яку він висловив у інтерв’ю Бі–Бі–Сі, в недосягненні домовленостей щодо Каспію винна Росія, оскільки тепер її головний інтерес полягає в тому, щоб не допустити врегулювання територіальної проблеми між Туркменістаном та Азербайджаном. «Якщо Туркменістан та Азербайджан зуміють домовитися, то це відкриє шлях для газотранспортного проекту, який буде дуже шкідливим для інтересів «Газпрому». Відтак через море можна відносно недорого перекинути газопровід з Туркменістану — через родовище на шельфі — до Баку, а звідти вже пряма дорога через Грузію та Туреччину до європейських споживачів. І Росія фактично залишиться осторонь», — пояснив Крутіхін.

Цікаве життя ірландської родини

Цікаве життя ірландської родини

Ірландська письменниця Анна Енрайт стала лауреатом Букерівської премії — головної літературної нагороди для письменників з Великої Британії, Ірландії та країн Британської співдружності і водночас однієї з найпрестижніших літературних відзнак світу. Букерівська премія була заснована 1969 року, і грошовий додаток до неї становить 50 тис. британських фунтів стерлінгів (трохи більше 100 тис. доларів США). Анну Енрайт відзначено за її останній роман The Gathering (у перекладі — «Зустріч», «Зібрання») — похмуру сагу про життя ірландської родини, повідомляє Бі–Бі–Сі. Головна героїня під враженням самогубства брата згадує історію трьох поколінь своєї великої, але недружньої родини.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики