Поділили «апельсин»

Поділили «апельсин»

Учора, як і було обіцяно, переможці дострокових парламентських виборів — БЮТ та «НУНС» — оприлюднили текст своєї коаліційної угоди. Коментуючи ці домовленості, Юлія Тимошенко заявила, що всі керівники силових відомств будуть призначені за поданням Віктора Ющенка. «Наша команда пішла назустріч Президенту, тож усі силові відомства, міністерства і Генпрокуратура, їхні керівники затверджуватимуться за поданням Президента», — каже Тимошенко.

А наостанок я скажу...

А наостанок я скажу...

Годинник у залі засідань Кабміну поспішає на п’ять хвилин. Час для уряду Януковича у ці дні також побіг із катастрофічним прискоренням: нова коаліція вже є, причому не «синя», а значить, нова коаліція може постати у будь–яку мить. Утім уряд «регіоналів», мов канадські хокеїсти, демонструє волю до перемоги і грає до останньої секунди.

«Ціна для всіх одна...»

«Ціна для всіх одна...»

«Двоє чоловіків борються за владу в державі. Одна жінка готова на все, щоби стати першою...». Якщо ці слова ви, читачу, не екстраполюєте на Ющенка, Януковича і Тимошенко, то ви або живете не в Україні, або анітрохи не цікавитесь політичними новинами. А якщо і живете, і цікавитесь, то мусите сприйняти початок фрази як опис знайомої вам ситуації. Але в тому–то й річ, що мова — не про українських політиків, а про давній Рим і його персонажів. А початкова цитата — лише анонс нового телесеріалу.
Значить, настільки вже в нас політизоване суспільство, якщо цього року комерційна реклама стала перифразом реклами політичної. На скромну думку автора цих рядків, це — серйозний сигнал лідерам партій і блоків про те, що їхні гасла та ігрища зняті з високого ідеологічного п’єдесталу й віддані на поталу креативникам від бізнесу. Втім з цього приводу існують різні думки.

Всі статті рубрики