Уміння ходити по воді покажуть в Україні

10.10.2007
Уміння ходити по воді покажуть в Україні

Популярний спортсмен і політик Віталій Кличко захоплюється вейкбордингом. (Фото УНІАН.)

Останнім часом Україна все частіше стає центром міжнародних подій високого рівня, в тому числі й спортивних. Черговим престижним заходом стане IV чемпіонат світу з вейкбордингу, що відбудеться в Києві наприкінці серпня — на початку вересня наступного року. Очікується, що участь у ньому візьмуть близько 200 спортсменів із 50 країн. Саме цьому форуму був приурочений приїзд до нас президента Міжнародної воднолижної федерації (IWSF) Куно Річарда.

На пресконференції, присвяченій майбутньому чемпіонату, пан Річард привітав Україну з перемогою у конкурсі, адже подібні змагання вперше завітали до східної Європи. А нашими конкурентами у конкурсі після відмови Філіппін провести турнір були Велика Британія й США, але перевагу надали Києву. Вагомим аргументом на нашу користь стало недавнє відкриття першої в країні воднолижної канатної дороги, на якій уже відбулося кілька турнірів як у катерній, так і канатній варіаціях. Тож мінімально необхідну базу для проведення міжнародних змагань ми маємо.

Іноземні гості визнали акваторії Києва перспективними для розвитку канатних воднолижних доріг. Крім усього іншого, вони є екологічно чистими, а також у 15 разів дешевшими, аніж використання катерів. Віцепрезидент Федерації вейкбордингу України Юрій Зозуля повідомив, що підтримку в організації світового форуму надають профільне «спортивне» міністерство й київська міська рада, а також боксер і депутат Київради Віталій Кличко персонально, котрий і сам інколи може проїхатися на дошці по воді. Отримавши право провести чемпіонат світу, Україна здобула і можливість приймати у себе етапи Кубка Європи й світу.