НОВИНИ ПЛЮС

06.10.2007

Донбас уже чекає на колючий дріт?

Голова Донецької обласної ради Анатолій Близнюк гадає, що в Києві для Донбасу «хтось знову багато дроту заготовив». Про це він сказав учора на позачерговій сесії облради, маючи на увазі ймовірність повернення до влади Юлії Тимошенко (у грудні 2004 року «регіонали» поширювали тезу про те, нібито Тимошенко закликала «колючим дротом всіх оточити і зробити резервації в Східній Україні»).

Як повідомляє УНІАН, учора Донецька облрада 98 голосами схвалила Угоду про регіональний розвиток області, підписану з Кабінетом Міністрів Януковича напередодні виборів. Виконувати її, каже Близнюк, має будь–який склад уряду.

Підпал виборчої комісії у Львові

Учора вранці, за повідомленням УНІАН, виникла пожежа в будівлі Личаківської райдержадміністрації м. Львів, де розташована окружна виборча комісія ТВК №112. Завдяки оперативним діям пожежників, які прибули за викликом уже через 5 хвилин, коробки з бюлетенями залишилися не пошко­дженими, згорів частково лише паркет, постраждав актовий зал. Не виключена версія навмисного підпалу.

Відділ кадрів

Президент Віктор Ющенко призначив Сергія Чалого на посаду начальника Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України.

Сектор газу

Україна почала знижувати споживання природного газу, що поставляється «Газпромом», повідомила позавчора прес–служба російського газового холдингу. Третього жовтня добовий об’єм відбору газу, призначеного для українських споживачів, понижено на 36 млн. куб. м порівняно з 1 жовтня. «Газпром» пов’язує це із заборгованістю української сторони, що становить більш як 1,3 млрд. доларів, та попередженнями Росії про обмеження поставок, інформує РІА «Новості».