НОВИНИ ПЛЮС

05.10.2007

Результати виборів

Станом на 16.00 учорашнього дня було опрацьовано 99,95% протоколів із результатами голосування на дострокових виборах парламенту. За даними ЦВК, за Партію регіонів віддали свої голоси 34,35% виборців із тих, що взяли участь у голосуванні, БЮТ отримав 30,73%, Блок «Наша Україна — Народна самооборона» — 14,16%, КПУ — 5,39%, Блок Литвина — 3,96%. Соцпартія спустилася до межі 2,86%. Не підтримали жодну з політичних сил 2,73% виборців.

Остаточне підбиття підсумків затримували два десятки дільниць на території округу №1 у Криму (Сімферополь) — там проводили повторний підрахунок голосів.

Оскарження підсумків

Соціалістична партія оскаржила в Харківському окружному адміністративному суді вибори Верховної Ради на окремих дільницях в цій області. Як зазначено в повідомленні прес–служби СПУ, партія Мороза подала адміністративний позов із приводу порушень членів дільничної виборчої комісії №6 округу №181 процедури оформлення протоколу про підрахунок голосів. Крім цього, СПУ оскаржила факт незаконного голосування виборців, безпідставно внесених у список виборців, на окремих дільницях ТВО N174 і бездіяльність ДВК №141.

* * *

Партія регіонів просить Центральну виборчу комісію провести повторний підрахунок голосів на деяких дільницях територіального виборчого округу №218 (м. Київ). Про це вчора повідомила журналістам заступник голови ЦВК Жанна Усенко–Чорна. Відповідна скарга надійшла від лідера столичних «регіоналів» Василя Горбаля.

Фальсифікаціям — ні

Співробітники Служби безпеки України задокументували факти підкупу громадян службовими особами виборчої дільниці №68 округу №209 (Глибоцький район Чернівецької області). До органів прокуратури передано матеріали, на підставі яких порушено кримінальну справу стосовно представників Соцпартії.