У гостях, як удома

05.10.2007

Лише один матч позавчорашнього ігрового дня Ліги чемпіонів приніс радість уболівальникам команди — господаря поля. Його результат, швидше, можна віднести до несподіванок: скромний шотландський «Селтік» обіграв чинного володаря трофею — італійський «Мілан». Колектив Карло Анчелотті явно переживає кризу, чим кельти й скористалися. Три очки «зеленобілим» приніс австралійський форвард Макдональд, вдало зігравши на добиванні на останній хвилині двобою.

Усі ж виграші гостей до очікуваних результатів не віднесеш. Ще один гранд світового футболу, «Челсі», приїхав до Валенсії з тренеромдебютантом Суперліги і з внутрішніми проблемами. Проте «аристократи» зуміли здобути вольову перемогу в Іспанії. Знову не обійшлося без Дідьє Дрогба: ледь відновившись після травми, івуарієць забезпечив англійцям перемогу, реалізувавши вихід сам на сам із німецьким воротарем Хільдебрандом. Андрій Шевченко довірою Аврама Гранта не користується, тому на поле «Местальї» не виходив. В іншому матчі квартету В німецький «Шальке», відійшовши від домашньої поразки «Валенсії», засмутив фанатів у норвезькому Тронхеймі.

Інший представник Німеччини, бременський «Вердер», програв у рідних стінах грецькому «Олімпіакосу», який став лідером групи С. Причому сенсацію команда з Пірея створила після багатьох років невдалих вояжів за кордон: до цього вона не могла виграти у 32 гостьових матчах Ліги чемпіонів поспіль!

Завдяки голам голландця Руда ван Ністелроя мадридський «Реал» двічі вів перед у поєдинку з «Лаціо», але задовольнився в Римі нічиєю, бо й у господарів знайшовся автор дубля — македонець Горан Пандєв. До речі, ван Ністелрой тепер має у своєму активі 56 голів у Суперлізі, як і наш Шевченко.

У компанії А обидві зустрічі також завершилися несподіваними перемогами гостей із мінімальним рахунком. Фіналіст минулого турніру, «Ліверпуль», програв наразі 17й команді чемпіонату Франції — марсельському «Олімпіку». Вирішальний м’яч дальнім ударом забив Матьо Вальбуена, якого називають спадкоємцем Франка Рібері. Екснападаючий «Ліверпуля» Джибріль Сіссе вийшов на поле в середині другого тайму й ледь не засмутив своїх колишніх партнерів. Українець Андрій Воронін на 70й хвилині замінив захисника Ауреліо, але нічим особливим не запам’ятався. Англійці могли врятувати матч, проте іспанець Фернандо Торрес, пробиваючи по порожніх воротах, влучив у штангу.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 2й тур (матчі середи)

Група А

«Ліверпуль» (Англія) — «Марсель» (Франція) — 0:1 (Вальбуена, 77)

«Бешикташ» (Туреччина) — «Порту» (Португалія) — 0:1 (Куарежма, 90+2)

Турнірне становище: «Марсель» — 6, «Порту» — 4, «Ліверпуль» — 1, «Бешикташ» — 0.

Група В

«Валенсія» (Іспанія) — «Челсі» (Англія) — 1:2 (Вілья, 9 — Джо Коул, 21; Дрогба, 71)

«Русенборг» (Норвегія) — «Шальке» (Німеччина) — 0:2 (Джоунс, 62; Кураньї, 89)

Турнірне становище: «Челсі» — 4, «Валенсія», «Шальке» — 3, «Русенборг» — 1.

Група С

«Лаціо» (Італія) — «Реал» (Італія) — 2:2 (Пандєв, 32, 75 — ван Ністелрой, 8, 61)

«Вердер» (Німеччина) — «Олімпіакос» (Греція) — 1:3 (Алмейда, 32 — Столтідіс, 73; Пацацоглу, 82; Ковачевич, 87)

Турнірне становище: «Олімпіакос», «Реал» — 4, «Лаціо» — 2, «Вердер» — 0.