Ампутація для виживання

Ампутація для виживання

Не виключено, що на Македонію чекає повторення кривавих подій 2001 року. Албанці країни вже готують до приєднання чотирьох сіл до провінції Косово. Принаймні так стверджує колишній депутат парламенту та екс­командир албанської терористичної організації «Національна армія визволення Македонії» Джезаїр Шакірі. Ще наприкінці серпня він створив штаб із мобілізації албанців у районі сіл Танушевці, Брест, Маліна Маала та Гошинце. «Якщо тут з’являться македонські поліцейські чи військові, то ми будемо стріляти», — цитує македонська газета «Дневнік» останню заяву Шакірі. Уряд та МВС не реагують на діяльність албанських екстремістів. «Немає безпосередньої загрози національній безпеці», — стверджує міністр оборони Македонії Лазар Єленовський. А македонські ЗМІ нагадують, що саме з села Танушевці у лютому 2001 року почалося повстання албанських націоналістів проти центральної влади.
Сигналом до «вибуху» Македонії може стати надання незалежності Косову від Сербії. Про це застерігає колишній прем’єр­міністр країни Любчо Георгієвський.

Переліт із крісла в крісло

Переліт із крісла в крісло

Президент РФ Во­лодимир Путін під час виступу на з’їзді правлячої партії «Єдина Росія» створив сенсацію — повідомив, що очолить виборчий список цієї партії на парламентських виборах, які заплановано на 2 грудня. Путін не є членом жодної партії, і, як він наголосив, й надалі збереже безпартійний статус. Путін також повідомив, що може очолити уряд після того, як по виборах у березні—2008 залишить президентську посаду. Російський лідер кокетливо зауважив, що стане прем’єром за двох умов: «Єдина Росія» повинна перемогти на виборах до Думи (ніби в цьому хтось сумнівається!) і, подруге, новим президентом країни мусить стати «порядна, дієздатна, сучасна людина».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики