Найбідніша з успішних

Найбідніша з успішних

Цьогоріч уже вчетверте відпочивав у Болгарії. Погода впродовж першої половини вересня була примхливою, тому замість смажитися на сонечку біля моря та поглядати на місцевих красунь більшість часу довелося витрачати на поїздки країною і читання місцевих газет. Також корисне і пізнавальне заняття, якщо врахувати, що «Болгарія–незаграниця» з березня 2004 року є членом НАТО, а з 1 січня цього року приєдналася до ЄС.
Чи життя в ЄС встигло залишити сліди на болгарах, стало це життя гіршим, чи кращим? Відразу відповім: особливих змін, окрім вивішених скрізь блакитно–зоряних прапорів ЄС, не помітив. Хіба що на вулицях побільшало агенцій з продажу землі та нерухомості іноземцям. За два роки ціни на це зросли майже вдвічі. Якщо раніше Болгарію на 80 відсотків розкуповували британці, то після вступу країни до ЄС 80 відсотків покупців склали громадяни Росії, Білорусі, Казахстану, які викуповують усе найдорожче, щоб «розкішно і з видом на море». Пострадянські товстосуми таким чином персонально «вступають в ЄС». А що ж прості болгари? Лише кілька замальовок з життя нового «єесівського» люду.

Перестановка «грошових мішків»

Перестановка «грошових мішків»

Польський тижневик «Впрост» у своєму останньому номері в статті під заголовком «Монархи Сходу» подав черговий щорічний список ста найбагатших людей Центрально–Східної Європи. Впродовж 2006 року статки ста найбагатших «грошових мішків» із країн Центральної і Східної Європи зросли на 51,7 відсотка, констатують експерти тижневика. В цьогорічному рейтингу «Впрост» загальна сума їхньої маєтності оцінюється в 390,7 млрд. доларів (це більше, ніж ВВП Швейцарії, 17–ї за рівнем національного валового продукту країни світу).

Поміркований націоналіст переміг запеклого

Поміркований націоналіст переміг запеклого

Ясуо Фукуда, прибічник зближення з Китаєм та Південною Кореєю, займе місце попереднього прем’єр–міністра Японії Сіндзо Абе, який два тижні тому подав у відставку з політичних мотивів та з огляду на стан здоров’я.

Напруга знаходить вихід

Напруга знаходить вихід

Потужний вибух, унаслідок якого загинули двоє осіб і десятеро отримали поранення, пролунав учора в столиці провінції Косово, що входить до складу Сербії, — Пріштині, повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс». Вибух стався о 2.30 ночі за місцевим часом у торговельному центрі в самому серці міста — на бульварі Білла Клінтона. Речник поліції Пріштини Ветон Елшані повідомив, що більшість травмованих отримали поранення в результаті падіння від вибуху бетонного блоку, фрагменту конструкції універмагу.

Всі статті рубрики