Дати диплом — Ніколаєнку «в облом»?

Дати диплом — Ніколаєнку «в облом»?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора студенти МАУП уже втретє за останні два місяці пікетували Міністерство освіти та науки України. Їхні вимоги до міністра залишаються незмінними — виконати рішення Господарського суду Києва і видати випускникам такі довгоочікувані дипломи.

Я — Гриша!

Я — Гриша!

На Черкащині в місті Чигирин тамтешні рятувальники провели незвичну для себе операцію. Цього разу вони надавали допомогу не людині, а маленькому бичку Гриші. При цьому ще й слідкували, аби зле не стало господарю тварини, оскільки той не на жарт розхвилювався, коли почув з–під землі перелякане мукання свого улюбленця.

Плати мені, бо вибори не проведеш!

Плати мені, бо вибори не проведеш!

Корупціонера затримали позавчора ввечері біля його власної оселі. А саму спецоперацію, проведену співробітниками СБУ разом із працівниками прокуратури, можна вважати зразковою. Бо ще ніколи правоохоронцям не вдавалося спіймати на хабарі секретаря окружної виборчої комісії та ще й напередодні виборів.

«Читайте, дітки, «Гаріка», не всяку там дурню!»

«Читайте, дітки, «Гаріка», не всяку там дурню!»

Першу книгу про Гаррі Поттера «А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–ГА» презентувала на Хрещатику в ніч із 13 на 14 квітня 2002 року. На той час більшість країн Європи вже видали четверту книгу про пригоди юного чарівника. Натомість переклад 5–ї книги українці прочитали першими у світі, 6–ї — одними з перших і 7–ї — знову перші.

Для очищення минулого

Для очищення минулого

Учора, вперше на теренах Східної Європи, в Києві розпочала роботу Генеральна асамблея Конференції європейських комісій «Справедливість і Мир». «На шляху до примирення та порозуміння: навчитися на досвіді України» — така тема цьогорічної асамблеї, що загостила до столиці на запрошення глави Української греко–католицької церкви Любомира Гузара. Представники з 30 країн Європи обговорюватимуть вплив радянського минулого на сьогоднішню Україну, замовчування історичної правди та штампи ідеологічної пропаганди, радитимуться, як загоїти суспільні суперечності, народжені минулим.

Від Сміли — далекому Азербайджану

Від Сміли — далекому Азербайджану

За штампування днищ діаметром 3000 мм взялися машинобудівники Сміли. «Освоївши таку продукцію, маємо замовлення з Азербайджану. В останні роки в розвиток машбуду вкладено понад 3,5 млн. грн. власних інвестицій: ми здатні виготовляти сучасне обладнання, приміром, наша тістомісильна діжа не відрізняється від французької чи німецької», — говорить «УМ» заслужений машинобудівник України, голова правління ВАТ «Смілянський машинобудівний завод» Анатолій Шпак.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Козаки і мерія: гра на нервах

Козаки і мерія: гра на нервах

У п’ятницю близько 10.30 у центрі Одеси сталося силове зіткнення майже трьохсот представників Українського козацтва на чолі з верховним отаманом Ігорем Вардинцем із посиленими нарядами одеської міліції, що діяли спільно зі спецпідрозділом «Беркут» та активістами проросійської організації «Єдіноє отєчєство». Як заявив пан Вардинець, козаки з Харківщини, Полтавщини, Тернопільщини, Луганщини, Одещини та інших областей зібралися на Приморському бульварі в Одесі, щоб вкотре заявити протест проти відкриття монумента російській цариці Катерині ІІ, що знищила Гетьманську державу і Запорізьке козацтво. Несподівано до козацької старшини та духівника отця Анатолія (УПЦ Київського патріархату) підійшов офіцер міліції та представник Державної виконавчої служби Приморського району Одеси, який оголосив, що судом заборонені будь–які акції на Приморському бульварі й сусідній Катериненській площі. «Чий позов розглядався у суді й проти кого він був поданий?» — поцікавився верховний отаман. З’ясувавши, що позов подала Одеська мерія, але про Українське козацтво у судовому рішенні не згадується, пан Вардинець дав команду козакам рухатися в напрямку до зведеного, але поки що не відкритого пам’ятника Катерині ІІ.

Всі статті рубрики