Український слід

20.09.2007
Український слід

Андрій Шевченко відзначився у високому стрибку. (Фото Рейтер.)

У перший ігровий день найпрестижнішого клубного турніру на поле у складах своїх команд виходили обидва українські легіонери. Однак «Челсі» Шевченка й «Ліверпуль» Вороніна почали виступ у груповому турнірі не надто вдало. І «аристократи», і «мерсісайдці» звели свої матчі внічию, пропустивши першими.

Зовсім не очікуваним виявився результат гри лондонців із «Русенборгом». Англійці без травмованих Дрогба і Лемпарда грали вдома і не змогли обіграти скандинавів, котрі повернулися в Суперлігу після перерви. Хоча, слід визнати, команду з Тронхейма двічі рятувала штанга й одного разу — французький арбітр, котрий не призначив 11–метровий за гру рукою наприкінці поєдинку. Єдиною втіхою, принаймні для українських вболівальників, став перший гол за «Челсі» в новому сезоні Андрія Шевченка. Наш форвард відбігав усі 90 хвилин і мав ще кілька шансів принести «синім» три очки, проте не зміг пробити голкіпера гостей Ларса Гіршфельда. До речі, влучний удар Шеви головою після навісу Малуда став 60–м голом українського форварда в Кубку чемпіонів. Тепер капітан нашої збірної лише двома забитими м’ячами поступається рекордові німецького нападника 1970–х років Герда Мюллера.

У групі А «Ліверпуль» має бути задоволеним нічиєю в Порту. Адже за весь перший тайм англійці завдали лише один удар у площину воріт Нуну, який і став гольовим. По перерві словацький арбітр Любош Міхел залишив гостей у меншості, проте «дракони» розтринькали свої шанси вирвати заслужену перемогу. Андрій Воронін на 76–й хвилині замінив Фернандо Торреса, але нічим особливим не відзначився.

Лідером цього квартету став «Марсель», який впорався із турецьким «Бешикташем». Другий м’яч у цій дуелі забив колишній форвард «Ліверпуля», француз Джибріль Сіссе, який через два тижні приїде в гості до своєї попередньої команди.

Матч між «Олімпіакосом» і «Лаціо» в Афінах став особливим, оскільки відбувався за порожніх трибун. Такою дискваліфікацією грецька команда розплачується за гріхи своїх фанатів у попередньому сезоні.

Найбільше м’ячів у цей не надто результативний день «настукали» в іншому поєдинку групи С — в Мадриді. «Реал» німецького тренера Берда Шустера схилив шальки терезів у двобої з командою з батьківщини свого наставника — «Вердером».

У другій битві вівторка між клубами Німеччини й Іспанії сильнішими також виявилися піренейці. «Валенсія» в Гельзенкірхені обіграла «Шальке» й очолила групу В.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 1–й тур

(матчі вівторка)

Група А

«Марсель» (Франція) — «Бешикташ» (Туреччина) — 2:0 (Родрігес, 76; Сіссе, 90)

«Порту» (Португалія) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:1 (Л. Гонсалес, 8 (пен.) — Кюйт, 17; вилучення: Пеннант, 58 («Л»))

Група В

«Челсі» (Англія) —

«Русенборг» (Норвегія) — 1:1 (Шевченко, 53 — Коппінен, 24)

«Шальке» (Німеччина) — «Валенсія» (Іспанія) — 0:1 (Вілья, 63)

Група С

«Реал» — «Вердер» — 2:1 (Рауль, 16; ван Ністелрой, 74 — Саного, 17)

«Олімпіакос» — «Лаціо» — 1:1 (Галетті, 55 — Дзаурі, 77)