Робот біля пацієнта: у Черкасах запрацювала віртуальна операційна система Epiqar
У Черкасах в обласному онкологічному диспансері провели планову лапароскопічну операцію за допомогою телемедичної платформи Epiqar >>
Що корисніше для здоров'я людини — риба чи м'ясо? (Фото з сайту Pixabay)
Медики з'ясували, що корисніше для здоров'я людини — риба чи м'ясо.
Перевага, звісно ж, за рибою.
Як нагадує Україна молода, риба – це біле м'ясо, яке є одним із найкорисніших продуктів.
При цьому, м'ясо риби ніжне та смачне, багате на поживні речовини і не має побічних ефектів.
До того ж, рибу можна їсти щодня.
У порівнянні з червоним м'ясом, таким як яловичина, свинина та баранина, риба містить мало калорій та насичених жирів, тому вживання риби не призводить до ожиріння.
Більшість видів риби містять велику кількість білка, від 15 до 25 відсотків. Риб'ячий протеїн – це високоякісний білок зі ступенем засвоєння до 96%, який є відмінним джерелом харчування для людського організму.
Найголовніше, що риба багата на жирні кислоти Омега-3 – різновидом ненасичених жирних кислот.
За минулі роки численні дослідження показали, що жирні кислоти Омега-3 мають очевидний вплив на профілактику та лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань.
Крім того, риба також містить вітамін А, вітамін Е, вітамін D та мінерали, такі як кальцій, магній, фосфор, марганець, селен, цинк, залізо та калій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як надати скумбрії смак червоної риби.
У Черкасах в обласному онкологічному диспансері провели планову лапароскопічну операцію за допомогою телемедичної платформи Epiqar >>
На Сумщині зафіксували перший випадок зараження новим підвидом штаму коронавірусу «Omicron» XBB.1.5, або «Кракен». >>
Коли я уявляла собі роботу в Нойштадті (богемний район у центрі Дрездена), в голові виникав образ патлатих іпохондриків, які спочатку дивляться на свої біркенштоки, а потім довірливо повідомляють, що в них паморочиться в голові і німіють пальці. >>
Відділення розраховане на 27 стаціонарних хворих. >>
У МОЗ спростували російські фейки щодо нестачі крові в українських лікарнях, оскільки системне планове донорство дає змогу забезпечити її сталі запаси. >>
У Києві у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова відкрили відділення воєнної кардіохірургії, де надають кваліфіковану допомогу військовим з бойовими травмами і пораненнями грудної клітки та серця. >>