Мінветеранів співпрацюватиме з ізраїльськими експертами для реабілітації українських воїнів

12:46, 06.01.2022
Мінветеранів співпрацюватиме з ізраїльськими експертами для реабілітації українських воїнів

Юлія Лапутіна взяла участь у онлайн-зустрічі з ізраїльськими експертами. (Фото: Фейсбук Мінветеранів)

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна взяла участь у онлайн-зустрічі з делегацією експертів Держави Ізраїль з приводу двосторонньої співпраці у напрямі медичної допомоги та психологічної реабілітації українських військових та впровадженні відповідних ветеранських програм.

 

Як інформує УМ, про це 6 січня повідомили на сайті Кабміну України.

 

У зустрічі від ізраїльської сторони взяли участь зампосла Ізраїлю в Україні Йоав Бистрицький, лікар-міжнародний експерт з питань громадського здоров'я та професор епідеміології Ітамар Гротто, експерт із розвитку бізнесу, PR та міжнародних відносин Шломі Варійт. Мінветеранів представляли заступники міністра у справах ветеранів України Олексій Ілляшенко та Інна Драганчук, а також керівники профільних підрозділів.

 

Юлія Лапутіна наголосила, що з ініціативи Президента України у всіх областях до 2023 року будуть створені сучасні реабілітаційні центри, де надаватимуться послуги військовослужбовцям та ветеранам.

 

Також розвиток системи реабілітаційної допомоги є одним із пріоритетних завдань уряду на 2022 рік.

 

«У цьому питанні Мінветеранів готове залучати ізраїльський досвід медико-психологічної реабілітації ветеранів війни та запровадження інноваційних програм, які діють у Державі Ізраїль», - зазначила Юлія Лапутіна.

 

Ітамар Гротто представив групу ізраїльських експертів з питань медицини та реабілітації, які готові долучитись до реалізації відповідних проектів в Україні. Крім того, він представив учасникам зустрічі ізраїльські напрацювання щодо особливостей роботи майбутніх центрів реабілітації та заявив, що готовий надати експертну допомогу у реалізації цього проекту.

 

Сторони висловили відданість двосторонньому співробітництву України та Ізраїлю у цій галузі.

 

Як повідомляла УМ, на російсько-українській війні в 2021 році внаслідок бойових дій на передовій загинуло 79 воїнів ЗСУ (останній із них — 31 грудня), а близько 300 — було поранено.