У Росії визнали рекордну смертність від коронавірусу: 800 людей за добу

15:02, 12.08.2021
У Росії визнали рекордну смертність від коронавірусу: 800 людей за добу

Фахівці-демографи ставлять під сумнів офіційні показники смертності від COVID-19 у Росії. (Фото з сайту Белсат)

Російська влада вперше офіційно визнала рекордні показники добової смертності від коронавірусу: 808 летальних випадків зафіксовано протягом 11 серпня.

 

Як передає Україна молода, про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на оперативний штаб РФ  четвер.

 

Зокрема, згідно з офіційними даними від 6 липня показники добової смертності від COVID-19 не опускались нижче 700 випадків за добу. Проте чотири рази повторювалась рекордна на той час кількість померлих за добу – 799.

 

Окрім того, за цей же час у Росія виявили майже 22 тисячі нових випадків захворювання.

 

Раніше журналісти дізналися, що в реєстрі Міністерства охорони здоров'я Росії, який створили для відстеження числа заражених COVID, понад 29 млн записів. Ця цифра в п'ять разів перевищує офіційну статистику російської влади

 

Фахівці-демографи ставлять під сумнів офіційні показники смертності від COVID-19 у Росії. Спираючись на дані статистики, багато експертів припускають, що смертність могла перевищити показник 500 тисяч від початку пандемії.

 

Зокрема, демограф Олексій Ракша вважає, що «зараз кожен день через ковід помирає від 2400 до 3000 людей, і це означає, що два-три тижні тому заражалося 250–300 тисяч щодня, з них приблизно половина або 60% мали звертатися до лікувального закладу, їм повинні були робити тести і виявляти у них вірус».

 

«Реальна статистика мала б бути приблизно 150–180 тисяч хворих щодня в липні», – наголосив фахівець в інтерв’ю Vot-tak.tv, проєкту телеканалу «Белсат».