День медика відтепер святкуватимуть 27 липня

17:11, 14.06.2023
День медика відтепер святкуватимуть 27 липня

У МОЗ наголосили, що українські медики не хочуть відзначати свято в один день із рашистами

В Україні змінили дату святкування Дня медичного працівника, який раніше відзначали 18 червня. Указ про зміну дати на 27 липня підписав президент України Володимир Зеленський.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

 

«Українські медики, які постійно рятують життя, більше не відзначатимуть своє професійне свято із росіянами, які щодня вбивають наше мирне населення, —наголошують у МОЗ. Відтепер вони (медики – ред.) не будуть об'єднані цією датою із російськими вбивцями, які за час повномасштабної війни забрали життя майже 40 медиків просто на робочому місці», – зазначають у відомстві.

 

Відтепер українці зможуть віддати шану медикам 27 липня. Адже саме лікарі та інший медперсонал щодня  під сиренами та вибухами рятують життя інших. 

 

«Велика подяка кожному і кожній, хто сьогодні тримає медичний фронт», – наголошують у МОЗ.

 

Нагадаємо, МОЗ закликало медиків-добровольців доєднатися до роботи у затоплених регіонах після підриву росіянами Каховської ГЕС  на Херсонщині, Миколаївщині та у Запорізькій області. 
 

Як повідомляла УМ, у місті Дніпро щонайменше одна людина загинула та 16 осіб поранено внаслідок ракетного удару російських загарбників по поліклініці