Із клінік Дніпра у відкритий доступ потрапили списки хворих на коронавірус

13:33, 02.10.2020
Із клінік Дніпра у відкритий доступ потрапили списки хворих на коронавірус

Загалом до вільного доступу потрапили десятки тисяч записів про пацієнтів.

В одній із найбільших приватних клінік Дніпра виявили витік інформації, пов’язаної з даними хворих на коронавірус

.

Як інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі Ради національної безпеки і оборони України.

 

За даними Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО, серед інформації, що опинилася у відкритому доступі, персональні дані працівників та клієнтів цієї клініки, зокрема ПІБ, дати народження, адреси проживання, телефон, e-mail, дані медичної картки (що становить медичну таємницю), включаючи результати аналізів, діагнози, результати проведення ПЛР-тестів, списки хворих на COVID-19.


Загалом до вільного доступу потрапили десятки тисяч записів про пацієнтів.

 

Як з’ясувалося, витік стався через помилки конфігурації в інформаційних системах та базах даних медичного закладу, які мали доступ до інтернету.

 

Окремо у НКЦБ наголосили, що через вільний доступ до баз даних зловмисники могли не лише викрасти персональну інформацію, але й внести зміни, зокрема до призначень ліків, результатів аналізів та обстежень, записів у протоколі «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)».

 

В Україні за минулу добу зафіксували 4 633 інфікованих коронавірусом, напередодні — 4 069 випадків зараження COVID-19, 30 вересня — ще 4 027 хворих.

 

З 5 жовтня в Україні почне діяти нове епідемічне зонування. До «червоної» зони потрапили лише два міста — Тернопіль та Канів (Черкаська область).

 

Як повідомляла УМ, у ВООЗ заявили, що в Україні до кінця року можуть фіксувати  7−9 тисяч нових випадків зараження коронавірусом.

 

Степанов прогнозує нестачу лікарів через збільшення захворювання на COVID-19