Медики отримають доплати до кінця тижня, Зеленський шукає винних у затримці

14:57, 06.05.2020
Медики отримають доплати до кінця тижня, Зеленський шукає винних у затримці

Міністерство охорони здоров'я має отримати звіт щодо кожного лікаря.

Президент Володимир Зеленський вимагає знайти і покарати винних у затримці виплати обіцяних доплат медикам, які працюють з хворими на COVID-19.

 

Як зазначає УМ, про це він заявив на щоденній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

 

Зазначається, що Зеленський порушив питання обіцяних доплат медикам, які не були перераховані в областях.

 

 

У цьому контексті міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що всі гроші були перераховані в регіони, включно з урахуванням доплат у 300%, і що він уже провів селекторну нараду для з’ясування причин невиплат.

 

За його словами, здебільшого місцева влада рахувала доплати не від окладу, а від відпрацьованого часу, використовуючи не постанову Кабінету міністрів, а рішення Міністерства соціальної політики від 2003 року. Тому, навіть маючи гроші для виплат, регіональна влада не змогла здійснити необхідні доплати лікарям, які працюють з хворими на COVID-19.

 

"Це тягнеться надто довго. Якщо місцева влада не може впоратися з нарахуванням обіцяних і справедливих доплат, треба шукати, хто нестиме відповідальність", - зазначив Зеленський.

 

Міністр Степанов повідомив, що вже до п'ятниці виплати має бути здійснено, а Міністерство охорони здоров'я має отримати звіт щодо кожного лікаря.

.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що вже до п’ятниці виплати мають бути здійснені, а міністерство має отримати звіт щодо кожного лікаря.

 

Як повідомляла УМ, керівництво держави вирішило скасувати другий етап медичної реформи. Детальніше читайте у матеріалі УМ "Безкоштовних пологів не буде". 

 

Однак, вже 6 квітня прем"єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що медична реформа буде продовжена та реалізована в повному обсязі.