В Україну прибуде 11 літаків із медобладнанням - Зеленський

21:16, 14.04.2020
В Україну прибуде 11 літаків із медобладнанням - Зеленський

Аналізуючи статистику захворілих в Україні в останні дні, можна відзначити певну стабілізацію, зазначив Зеленський.

Засоби захисту та медичне обладнанням для боротьби з COVID-19 достяалвять в Україну доставлять 11 літаків. Зокрема, 3 літаки прилетять на днях, а реша - наступного тижня.

 

Про це президент Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні.

 

“Тепер щодо боротьби з коронавірусом. Цими днями ми чекаємо на прибуття 3 літаків, які продовжують доставляти засоби індивідуального захисту та медичне обладнання. Наступного тижня заплановано прибуття 8 літаків із цінними вантажами. Робота не зупиняється”, — сказав Володимир Зеленський.

 

Він  також зазначив, що аналізуючи статистику захворілих в Україні в останні дні, можна відзначити певну стабілізацію.

 

"Аналізуючи статистику захворілих в Україні в останні дні, можна відзначити певну стабілізацію. Різкого стрибка не сталося – завдяки свідомості громадян, які дотримуються самоізоляції. І це слід продовжувати. Маємо чітко усвідомити: розслаблятися зарано. Розслаблятися небезпечно", - наголосив президент.

 

Він зазначив, що в України попереду "ключовий, визначальний" період епідемії – це 20-ті числа квітня.

Як повідомляла УМ, справжній правовий прецедент, покликаний правильно трактувати норми законодавства під час спроб поліції притягнути українців до адміністративної відповідальності за появу у громадському місці без захисних масок і респіраторів, створив суддя Кельменецького райсуду Чернівецької області Телешман О.В.

 

Українські суди переважно відмовляються штрафувати українців за порушення карантину: станом на 6 квітня, у 90% випадків судді відмовилися підтримати поліцію і не притягнули українців до адміністративної відповідальності