У Києві, Харкові, Запоріжжі, Одесі та Львові безкоштовно перевірятимуть здоров’я серця

18:00, 13.04.2018
У Києві, Харкові, Запоріжжі, Одесі та Львові безкоштовно перевірятимуть здоров’я серця

У квітні й травні 2018 року у п’яти українських містах відбудуться профілактично-інформаційні заходи в рамках соціальної програми «Живи серцем». Спеціально обладнаний кардіомобіль з діагностичним обладнанням побуває у Києві, Харкові, Запоріжжі, Одесі та Львові. Жителі цих міст зможуть безкоштовно обстежити здоров’я свого серця, отримати консультацію кардіологів і здати аналіз крові на прихований цукор.

У кожному місті кардіомобіль відвідає один з обласних дитячих будинків – дітей оглянуть фахівці-кардіологи, і в разі потреби Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України забезпечить лікування маленьких пацієнтів.

«Щороку в Україні фіксують близько 50 тисяч випадків інфаркту і понад 100 тисяч випадків інсульту. Більшість людей, на жаль, не дбають про профілактику – не відвідують фахівців, не проходять обстежень. Поінформованість про необхідність профілактики серцево-судинних захворювань украй низька, і мало хто усвідомлює важливість медичного огляду для раннього виявлення захворювань», - зауважує Володимир Жовнір, головний лікар Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

За даними ВООЗ, Україна очолює сумний рейтинг в Європі щодо кількості хворих на серцево-судинні недуги. Недуги серця і судин є причиною 67% смертей українців.

Пройти обстеження в кардіомобілі буде можна:

у Києві (Поштова площа, район річкового вокзалу) – 14 квітня, з 10:00 до 18.00. Від 12:00 до 14:00 відбуватиметься прийом дітей.

У Харкові – 28 квітня

У Запоріжжі – 5 травня

В Одесі – 12 травня

У Львові – 19 травня.