Біля КМДА проходить акція проти підвищення тарифів у столичному транспорті, фото

13:12, 18.11.2021

Під будівлею Київської міської державної адміністрації відбувається акція проти підвищення тарифів у міському транспорті столиці.

 

Як інформує УМ, про це 18 листопада повідомили активісти у Фейсбуці на сторінці Марш за Київ.

 

Участь у заході беруть близько 70 осіб.

 

Зокрема, активістів обурює необґрунтоване підвищення ціни на громадський транспорт.

 

Крім цього, учасники акції вимагають публічного представлення розрахунку формули тарифоутворення.

 

«Нас не влаштовує вчорашня новина Віталія Кличка про відстрочення вартості проїзду. Нам не зрозуміла сама формула.

 

На підставі чого було рішення підняти із 8 до 20 грн? Підіймати вартість проїзду рано чи пізно доведеться, але ніхто не пояснює формулу», – заявив один із організаторів, голова ГО "Urban crew" Владислав Самойленко.

 

 

 

Зі свого боку транспортний експерт Віктор Петрук додав, що заява міської ради про те, що собівартість нижча за вартість перевезення, не є аргументом. Він зазначив, що громадський транспорт є планово збитковим у більшості країн світу.

 

Як приклад він назвав Люксембург та місто Таллінн, які повністю відмовилися від плати за проїзд в громадському транспорті.

 

 

Крім цього, активісти зазначають, що наразі немає єдиного електронного квитка, яким можна зручно і вигідно користуватись усіма видами транспорту, адже до громадського транспорту не входять маршрутки та приміський транспорт.

 

За безпекою на мітингу стежать правоохоронці, також присутні працівники поліції діалогу. Наразі ситуація спокійна.

 

Нагадаємо, що влада Києва планує з 1 січня 2022 року підвищити тарифи на проїзд у громадському транспорті. Пропонується, що одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням «картки киянина» вартість поїздки становитиме 12 грн.

 

Згодом Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що у Києві питання про перегляд тарифів на проїзд не розглядатиметься до кінця опалювального сезону.

 

Як повідомляла УМ, у громадському транспорті Києва тарифи на проїзд не будуть переглядатися до кінця опалювального сезону пообіцяв Віталій Кличко.