Ігор Тельбізов «тріумфально» повернувся в «Укрексімбанк» після скандалу зі «Схемами»

12:19, 12.11.2021

Директор департаменту банківської безпеки державного "Укрексімбанку" Ігор Тельбізов, якого відновили на посаді після нападу на журналістів "Схем" повернувся на роботу під аплодисменти працівників фінустанови.

 

Як інформує УМ, про це 12 листопада повідомлено на Facebook-сторінках ведучої програми «Схеми» Наталії Седлецької та опального нардепа Гео Лероса

 

«Директор департаменту банківської безпеки державного "Укрексімбанку" Ігор Тельбізов, який заламував оператора "Схем", відбираючи камеру та відео, тріумфально повертається у банк після поновлення на посаді під гучні аплодисменти працівників фінустанови», - сказано в одному з повідомлень.

 

У свою чергу Тельбізов тріумфально увійшовши в фойе банку заявив співробітникам, які стоячи на різних ярусах фінустанови й плескали «герою», що «кращого краш-теста не можна було пройти в жодній організації».

 

"Їм принципово було повернути цього виродка саме в такий спосіб, як героя банди, щоб всі знали, що будь-яке свавілля система покриватиме! Хочете Вишеньки на торті? Мецгер продовжує щоденно керувати банком зі свого кабінету і чекає підвищення пов’язаного з президентською програмою «Велике будівництво»!", - написав Гео Лерос.
 
І додав: "Послухайте спіч Тельбізова, де він прямо передає вітання від Мецгера, як від їх монарха. Соромно дивитись на співробітників банку, які толерують насильство, наче якісь дикуни!".

 

 

Нагадаємо, що 4 жовтня «Схеми» повідомили про напад у державному «Укрексімбанку» під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". Журналіст зміг записати те, що відбувалось, на аудіо.

 

Представники редакції, які прибули на місце події, викликали поліцію та написали заяву про перешкоджання журналістській діяльності. Державний "Укрексімбанк" звинуватив журналістів "Схем" у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом і додав, що планує звернутися до правоохоронців.

 

Як повідомляла УМ, за фактом перешкоджання професійній роботі журналістів програми "Схеми" у будівлі "Укрексімбанку" розпочато кримінальне провадження.