Зеленський вшанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні у селищі Мілове, фото

16:45, 08.05.2021

Президент Володимир Зеленський разом з послами країн «Великої сімки» та ЄС відвідав меморіал «Україна - визволителям» та вшанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні у прикордонному селищі Мілове на Луганщині у суботу.

 

Тут у братській могилі поховано 2814 воїнів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Офіс президента.

 

З нагоди Дня пам’яті та примирення та напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Зеленський поклав квіти до Вічного вогню та вшанував загиблих у боях за рідну землю.

 

 

Пам'ять полеглих воїнів вшанували і іноземні дипломати. 

 

Крім того, глава держави оглянув Дзвін пам'яті на території меморіалу, який є одним із чотирьох дзвонів, встановлення яких Зеленський ініціював рік тому.

 

 

Чотири дзвони символізуватимуть пам’ять про загиблих та примирення між країнами – учасницями Другої світової війни: Дзвін пам'яті в Міловому, Дзвін перемоги на Закарпатті, а також Дзвін миру в Донецьку та Дзвін єдності – у Сімферополі, які будуть встановлені після повернення тимчасово окупованих територій під контроль України.

 

Зазначається, що Президент поспілкувався з місцевими жителями та привітав їх з прийдешнім Днем перемоги над нацизмом.

 

 

Як повідомляла «УМ», торік 9 травня Зеленський анонсував проєкт меморіальних символів та встановлення на Луганщині, Закарпатті, Донецьку та Сімферополі чотирьох дзвонів - пам'яті, перемоги, миру та єдності.

 

Через рік у Міловому на Луганщині та в Ужгороді на Закарпатті встановили Дзвін примирення і Дзвін пам’яті.