Бронекатер «Бердянськ» спустили на воду в Миколаєві, фото

10:55, 12.09.2020

Малий броньований артилерійський катер «Бердянськ», який Росія пошкодила під час збройного нападу в нейтральних водах Чорного моря біля Керченської протоки в листопаді 2018 року, спустили на воду в Миколаєві.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує Державний концерн «Укроборонпром».

 

«Ремонт докової частини МБАК «Бердянськ» завершено! Катер, корпус якого було прострілено під час російської агресії у Керченській протоці у листопаді 2018 року, вже спущено на воду», - йдеться у дописі «Укроборонпрому» в Facebook.

 

Зазначається, що пошкоджені ділянки корпусу вирішили вирізати та передати до Національного військово-історичного музею України. Нагадаємо, що захоплений російським ФСБ катер «Бердянськ» обстріляли з російського вертольота.

 

 

Фахівці Миколаївського суднобудівного заводу продовжують відновлювати внутрішнє приміщення, корабельні системи та пристрої. За планом ремонт «Бердянську» буде завершено у листопаді.

 

 

Як повідомляла «УМ», 20 листопада 2019 року захоплені біля берегів анексованого Криму за рік до того українські кораблі «Бердянськ», «Нікополь» та «Яни Капу» повернулися в порт Очакова (Миколаївська область) після року утримання в окупованому Криму.

 

Український рейдовий буксир «Яни Капу» після тривалого ремонту на території військово-морської бази в Очакові своїм ходом перебазувався до Одеси на початку травня 2020 року. «Яни Капу» зазнав слави під час зіткнення із окупантами у Керченській протоці: російський корабель «Дон» двічі таранив український буксир, але той вистояв.