Пожежі на Луганщині: одна людина загинула, двох військових госпіталізували з опіками

09:10, 03.09.2020

В результаті масштабних пожеж на Луганщині 2 вересня постраждали двоє військових ЗСУ, які допомагали гасити вогонь. Бійці отримали опіки, їх госпіталізували. Окрім того, внаслідок пожежі загинула одна людина.

 

Стан здоров'я обох воїнів – задовільний, повідомляє пресцентр штабу ООС.

 

За даними ДСНС, станом на ранок 3 вересня ліквідовано 16 пожеж. Вогнем знищено 13 покинутих житлових будинків.

 

Продовжується гасіння шести осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень на загальній площі 945 гектарів у Кремінському, Новоайдарському та Станичо-Луганському районах.
До боротьби з вогнем на Луганщині залучено майже 600 військових та 84 одиниці інженерної та автотехніки підрозділів ЗСУ і ДСНС.

 

В населених пунктах Зайцево і Новолуганське пожежі вже ліквідували.

 

Керівник Луганської ОДА Сергій Гайдай додав, що у Станиці Луганській вогнем пошкоджено 12 нежитлових будинків, ще одна одна будівля згоріла у селищі Райгородка.

 

Про загоряння сухої трави в регіоні стало відомо 2 вересня. В Луганській області з пожежами борються понад три сотні рятувальників і сотні військових ЗСУ.

 

На допомогу луганським пожежникам прибули понад 100 людей та 27 одиниць техніки з Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

 

 

Особовий склад Головного управління ДСНС у Луганській області працює у двозмінний режим несення служби.

 

Серед причин пожеж називають: неконтрольоване випалювання сухої трави, очерету, ділянок зі степовою та іншою природною рослинністю.

 

На Харківщині станом на ранок 3 вересня триває гасіння осередку лісової пожежі у Дворічанському районі на площі близько 100 га та окремих осередків у Чугуївському районі.
 

“Станом на 7 год. 3 вересня осередки пожежі в населених пунктах Гороб’ївка та Грянинівка ліквідовано, продовжується гасіння осередку лісової пожежі на площі близько 100 га”, - йдеться у повідомленні.

 

До гасіння залучено 395 чоловік та 61 одиниця техніки, з них від ДСНС 215 чоловік особового складу та 49 одиниць техніки у тому числі 2 пожежних літаки та 1 вертоліт.

 

Координацію робіт з гасіння пожежі на місці здійснює штаб.

 

Крім того, на території Новомосковського лісництва у Чугуївському районі станом на 7 годину 3 вересня відкритого вогню не спостерігається, проводиться догашування окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметру.


Зазначається, що о 20 год. 06 хв пожежу локалізовано на площі близько 30 га. Жертв та постраждалих немає.

 

До гасіння залучено 211 чоловік та 19 одиниць техніки, з них від ДСНС 24 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки.

 

Нагадаємо, на Харківщині 2 вересня о 12 год. 54 хв поблизу с. Гороб’ївка Дворічанського району виникла пожежа в лісовому масиві. Близько 15 год. через сильний поривчастий вітер (до 15 м/с) змінних напрямків пожежа поширилась в напрямку населених пунктів Гороб’ївка та Гряниківка. Внаслідок пожежі знищено 22 житлових будинки, відселено 33 особи та через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася 1 особа. Загальна площа пройдена вогнем орієнтовно складає 500 га, з них 100 га верхової пожежі.

 

Також 2 вересня о 12 год. 13 хв до ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Клугино-Башкирівка Чугуївської міськради на території Новомосковського лісництва виникла пожежа в лісовому масиві площею 10 га.