Протести у Білорусі: ОМОНівці затримали 9 українців та побили фотографа

12:58, 12.08.2020

Під час протестів у Білорусі місцеві правоохоронці затримали вже дев'ятьох українців. Згодом їх таки відпустили. Окрім того, ОМОНівці побили українського фотографа.

 

Як інформує УМ, інформацію про затриманих підтвердили в МЗС на запит "Суспільного".

 

Дипломати кажуть, що білоруські правоохоронці побили українського фотокореспондета агентства Associated Press. Його з незначними травмами госпіталізували до однієї з лікарень.

 

Після надання допомоги, у той же день фотографа виписали. До посольства він не звертався.

 

Крім того, у Вітебську затримали дев'ятьох громадян України. Після втручання посольства наступного дня вони були звільнені з-під варти.

 

11 серпня в Білорусі продовжились масові протести. Люди знову вийшли на вулиці. Загалом протестувальники та силовики дещо змінили свої тактики. Перші намагаючись виснажити важко обмундированих ОМОНівців намагались перенести протистояння в спальні райони та на окраїни міст.

 

У Мінську мітингувальники роззосередилися і пересувалися по місту невеликими групами до 20 осіб.

 

Силовики ж затримували випадкових перехожих та готували засідки. Загалом масові затримання відбулися в Мінську, Бобруйську, Бресті та інших великих містах Білорусі.

 

У всіх обласних центрах країни вчора повністю зник мобільний інтернет.

 

За даними правозахисників, жертвами заворушень у Білорусі вже стали четверо людей. Втім влада підтверджує загибель лише одного демонстранта. У лікарнях перебувають вже понад дві сотні людей.

 

Президент Білорусі Одександр Лукашенко раніше заявив, що Мітингувальників доставляли з України, а керувала ними Чехія