У Криму сотні людей прощалися із трирічним Мусою Сулеймановим, фото, відео

13:54, 27.07.2020

У селищі Строганівка у Криму прощаються із трагічно загиблим сином бранця Кремля Руслана Сулейманова Мусою. Знайшли тіло хлопчика у вигрібній ямі після триденних пошуків.

 

На урочистий мусульманський обряд дженазе з'їхалися сотні людей., повідомляє "Кримська солідарність.

 

На похорон власного сина бранець Кремля Руслан Сулейманов зі зрозумілих причин не зміг приїхати. Хоч нещодавно президент України Володимир Зеленський закликав Путіна відпустити політв'язня.

В окупованому Криму прощаються із загиблим сином політвязня Сулейманова 05

 

Родичі вирішили поховати на кладовищі в селищі Строганівка (Васіет) там, де жив Муса.

Нагадаємо, окупанти заявили, що з хлопчиком стався нещасний випадок – він впав у вигрібну яму і потонув. Близька до окупаційної влади Криму інформагенція Кримінформ з посиланням на управління "Слідчого комітету в Криму та Севастополі" повідомила, що ознак насильницької смерті на тілі хлопчика не виявлено.

В окупованому Криму прощаються із загиблим сином політвязня Сулейманова 01

 

Ця версія вже викликала певні сумніви. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголосив, що Меджліс готовий сприяти в залученні необхідних фахівців і юристів з метою встановлення об'єктивних причин і обставин. Адже у кримських татар виникли деякі підозри щодо об'єктивності свідчень МЧС.

 

Як повідомляла УМ, 26 липня в окупованому Криму знайшли тіло 3-річного сина бранця Кремля Руслана Сулейманова. Муса Сулейманов зник 3 дні тому з власного подвір'я. Його шукали понад 3 тисячі людей.

 

Пошукову операцію не припиняли ані вдень, ані вночі. Небайдужі шукали дитину у всіх зливних ямах та туалетах. Однак зусилля були марними.
Тіло 3-річного хлопчика знайшли у зливній ямі біля оселі.

 

За попередньою інформацією, ознак насильницької смерті на тілі хлопчика не виявлено.